In de spotlight: Ellen Verstrepen van Elni

Ellen is één van mijn klanten als Virtual Assistant. Ze is een zelfzekere vrouw die niet zuinig is met complimenten, het is dus altijd feest om met haar te kunnen samenwerken 😍. Ellen is zelfvertrouwen coach voor jonge moeders, en ik was super blij toen ze interesse bleek te hebben in een interview op deze blog. We kunnen namelijk veel van haar leren!

En nu laat ik Ellen zelf aan het woord!


Wie ben je?

Ik ben Ellen, 34 jaar en zelfvertrouwen coach voor jonge mama’s.

Vertel eens over jouw bedrijf?

Ik help mama’s van jonge kindjes naar meer zelfvertrouwen en dat zowel op innerlijk als uiterlijk vlak.

Veel mama’s houden teveel ballen in de lucht en willen de rol van mama, werkneemster, partner en het huishouden perfect doen maar dat lukt niet en daardoor gaan ze zich  onzeker voelen en piekeren, schuldgevoelens krijgen enzovoort. Ze hebben nood aan meer tijd voor zichzelf en willen niet meer het gevoel van geleefd te worden.

Ik leer hen technieken om terug zich goed in hun vel te voelen, met meer zelfvertrouwen. Zo komt er rust in hun hoofd, en ze leren ook nee zeggen. Wat veel mensen niet weten is dat zelfvertrouwen zoals een spier is, dus je kan dat echt ‘trainen’ en verbeteren. En door je met meer zelfvertrouwen te gedragen geef je dat ook automatisch door aan je kind als goede voorbeeld, mooi meegenomen!

De coaching rond zelfvertrouwen is grootste deel rond het innerlijk en een klein stuk het uiterlijk nemen we erbij door een kleur en stijl analyse te doen , zodat je weet welke kleding je figuur mooi doet uitkomen en ik leer ook hoe je je wallen van zware nachtjes met de kindjes op 5 minuten kan wegschminken om je ook vanbuiten goed te voelen!

Wanneer je er goed en fris uitziet met een naturel basis make-up op 5 minuutjes voor de spiegel kan je dag al goed doen starten en je sterker in je schoenen doen voelen.

Ik werk met trajecten van 1 op 1 coaching, maar er zijn ook laagdrempelige gratis webinars, een e-book en workshops om al eens kennis te maken.

Via Instagram deel ik dagelijks zelfvertrouwen-tips en een blik achter de schermen!

Hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben getrouwd met Niels en mama van Lisa (1,5 jaar oud). We wonen in Herent en hebben een hondje missy.

Wat deed je voor je ondernemer was?

Na mijn studies communicatiewetenschappen werkte ik bij BNP Paribas Fortis op de hoofdzetel in Brussel. Daar zette ik mijn eerste stappen naar coaching opleiding te volgen en ook te geven aan collega’s.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Ik hou ervan om veel vrijheid te hebben en mijn eigen ding te kunnen doen. Toen ik 10 jaar geleden een kleur- en stijl analyse liet doen als me-time moment was ik er direct zo enthousiast over dat ik ook een opleiding hierover ben gaan volgen en workshops over gaan geven, naast de coaching rond het innerlijk dan.

Ik ben dus al 10 jaar bezig met coaching en kleur en stijl advies, maar de specialisatie voor de jonge mama’s kwam er pas nadat ik zelf mama werd van Lisa in april 2020. Bevallen tijdens de eerste lockdown tijdens corona was heel speciaal dus dat is ook iets wat me verbindt met de mama’s waarmee ik werk.

Welke ideeën had je over het leven als ondernemer, die nu niet waar blijken te zijn?

Ik dacht eerst dat je er altijd alleen voor stond, maar dat blijkt totaal niet zo te zijn. Zoals de samenwerking met Nora als VA is echt een meerwaarde en leuk om samen te kunnen brainstormen en nieuwe ideeën samen uit te werken.

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Ik kan mijn uren zelf kiezen dus dat is super handig! Ook als mijn dochtertje ziek is kan ik vaak schuiven met mijn agenda wat wel handig is. Op zulke dagen werk ik dan meer in de avond bijvoorbeeld. Coaching gesprekken verlopen altijd via Zoom, zowel voor mij, maar ook voor de mama’s waarmee ik werk is dat handig: geen verplaatsing en kan terwijl de kindjes in bed liggen, geen babysit nodig.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Zoals bij elke mama ’s morgens de ‘ochtendrush’: eten, mezelf klaarmaken, Lisa eten geven en kleertjes aandoen en nog even spelen samen.

Ik ben een ochtendmens dus in de voormiddag doe ik het liefst ‘nadenk’ werk dus dan werk ik aan inhoudelijke projecten zoals een nieuw webinar uitwerken, een challenge uitschrijven, contacten leggen voor samenwerkingen,…

Mijn man werkt ook vaak van thuis dus ’s middags eten we al warm eten. En in de namiddag heb ik gewoonlijk coaching gesprekken. Deze zijn allemaal via Zoom dus gewoon vanuit mijn bureau.

Dan Lisa ophalen bij de opvang, een boterham met soep eten en nog eens gaan wandelen. En ’s avonds hangt ervan af: ofwel sporten, ofwel lezen, ofwel werken (de online workshops van mijn feelgood traject zijn telkens ’s avonds met de andere mama’s).

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Als de nummer 1 zelfvertrouwen coach voor jonge mama’s: want hoe meer mama’s terug in zichzelf gaan geloven, zich beter in hun vel voelen en sterker in hun schoenen staan, hoe beter. Op die manier zetten we een hele beweging in gang waardoor deze mama’s dit zelfvertrouwen en voor zichzelf opkomen ook doorgeven aan hun kinderen.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Werk niet thuis aan de keukentafel, maar in een aparte ruimte, zodat je beter privé en werk kan scheiden. Zo kan je beter ontspannen in je leefruimte en kom je sneller in ‘werk-modus’ in je aparte bureau.

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Site: www.elni.be (tip: download het gratis e-book rond zelfvertrouwen)

Instagram: @elni_zelfvertrouwen_coach

Facebook: @elni.zelfvertrouwen.coach

LinkedIn: Ellen Verstrepen

Dank je wel voor het interview Ellen!

Ga snel even haar e-book rond zelfvertrouwen downloaden en ga haar volgen op social media. Wat Ellen te vertellen heeft, is waar wij als moeders aan herinnerd moeten worden om met zelfvertrouwen door het leven te gaan! 👌🏼

Liefs,
Nora


Deze interviews vind je ongetwijfeld ook wel interessant!

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.