In de Spotlight: Chantal – JE MAMA’S KOEKIES

Toen ik Chantal voor het eerst sprak op Instagram, was ik verbaasd over het bestaan van speciale koekjes voor zwangere vrouwen, of vrouwen die borstvoeding geven. Nu denk ik … waar waren die koekjes toen ik bij mijn eerste vieze lactatie-thee moest drinken 😛

En nu laat ik Chantal zelf aan het woord!


Wie ben je?

Chantal Molenaar, 28 jaar, afgestudeerd pedagoog en natuur(geneeskunde) freak 😀

Vertel eens over jouw bedrijf?

Ik heb een bakkerij die gezonde koekjes (e.d.) maakt voor zwangere, bevallen en lacterende mama’s. Ze hebben de beste (biologische) inhoud met ingrediënten die een specifiek positief effect hebben op het hardwerkende mooie mamalijf.

Hoe ziet je gezin eruit?

Getrouwd met Bram, in 2019 is onze dochter Phoebe geboren en ik ben op dit moment zwanger van mijn tweede kindje.

Wat deed je voor je ondernemer was?

Ik werk naast mijn startende onderneming in een populair koffietentje en bij de lokale welzijnsorganisatie in het jeugdhonk (12-18 jaar).

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Mijn doel om andere moeders te ondersteunen bij de belangrijke tijd in hun leven, het prille moederschap, die ik zelf enorm positief heb ervaren. Verzorging, herstel en het geven van een boost door voeding en kruiden is zo belangrijk! De hulp om de wens ‘borstvoeding geven’ uit te zien komen zodat moeders zelfstandig hun kleintje kunnen zien groeien met het beste wat je te bieden hebt.

Welke ideeën had je over het leven als ondernemer, die nu niet waar blijken te zijn?

Dat het met een goed idee begint en daarna het succes je aan komt waaien. Ondernemerschap is voor een groot deel doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. Weten waar je het over hebt is daarbij essentieel!

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Door mijn zwangerschap heb ik het ondernemen even uitgesteld. De eerste maanden kostten me veel energie en ik had last van misselijkheid. De tijd die ik nu besteed aan het opbouwen van mijn bedrijf is onder de slaaptijd van mijn dochter, als ik letterlijk even mijn handen vrij heb.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Ik probeer mijn week productief in te delen en me te focussen op een aantal momenten per dag waarin ik mij vooral bezighoud met het onderhouden van mijn socialmedia-account en de webshop. Ook neem ik deze tijd om te duurzame ingrediënten, manieren van verpakken, en goeie wetenschappelijke artikelen op te zoeken.

De bestellingen verwerk ik op woensdagavond. Donderdag is het bakdag en voor het weekend worden de orders verstuurd. Deze made-to-order manier garandeert versheid en het tegengaan van voedselverspilling.

Cadeaubonnen en proefpakketten zijn trouwens wel altijd binnen een dag verstuurd.

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Ik zie een bloeiend en gezellig gezin met een florerend bedrijf met een eigen locatie voor de bakkerij. Ik zie mijzelf met een team koekjes bakken en op diverse inspirerende manieren andere ouders ondersteunen.

Een vorm van inlichting over bewust ouderschap, zwanger zijn, bevallen, de kraamtijd en borstvoeding geven. Met een lijn non-food producten die daarbij aansluiten. En hele mooie samenwerkingen met bewuste geboortewerkers, (vrouwelijke) professionals en ondernemers.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Heb je een mooi idee dat je repeterend in je dromen op komt zoeken? Pak het dan met twee handen vast en besteed alle vrije tijd die je hebt om dit vanuit jezelf te laten groeien.

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Instagram: @jemamaskoekies

Mijn website & shop: jemamaskoekies.nl

Dank je wel voor het interview Chantal! Ik heb spontaan zin gekregen in lekkere koekjes 😋

Ken jij Chantal van JE MAMA’S KOEKIES nog niet? Ga haar dan zeker volgen op Instagram door te klikken op de link hierboven! 🤗

Liefs,
Nora

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.