In de spotlight: Eveline Organized Living

Investeren in jezelf_ Deze mompreneur vertelt haar persoonlijk verhaal over ondernemen - Ondernemende Moeders (1)

Wanneer ik enkele maanden geleden “Ondernemende Moeders” lanceerde, wilde ik dat het een platform werd van en voor mompreneurs. Een online magazine waar business-mama’s terecht kunnen voor informatieve, herkenbare, inspirerende en persoonlijke artikels. Daarom vind ik de rubriek “Mompreneur in de spotlight” zo belangrijk!

Vandaag vertelt Eveline waarom investeren in jezelf zo belangrijk is!

Het persoonlijk ondernemersverhaal van Eveline

Investeren in jezelf!

Eén van de moeilijkste dingen die ik als onderneemster heb moeten leren is dat ik het waard ben om in te investeren. Niet alleen met geld, maar ook met aandacht voor mezelf. Om even alleen te denken Eveline en niemand anders. Met liefde voor mezelf om te ontspannen, even niet beschikbaar te zijn voor anderen. Met tijd die ik niet bij mijn gezin ben om mijn bedrijf én mezelf te laten groeien. En ja, ook met geld, want financieel investeren is een hele sprong in het diepe, wanneer je jarenlang niet je eigen inkomen hebt gehad.

Ik geloof dat ik het waard ben om in te investeren, ik voel het diep van binnen. Een licht dat schijnt en me roept om de weg van mijn verlangens te volgen, dat roept om er helemaal voor te gaan. De weg die zegt dat mijn lot in deze wereld groter is dan ik dacht, groter dan ik tot nu toe onder ogen durfde te zien.

“Eén van de moeilijkste dingen die ik als onderneemster heb moeten leren is dat ik het waard ben om in te investeren. “

Eveline Organized Living

Mijn life purpose

Maar even naar de werkelijkheid. Als je net als ik onderneemt vanuit een diep, innerlijk verlangen, een life purpose, dan vind je het misschien best moeilijk om dat te matchen met de werkelijkheid van ondernemen. Ik vond dat ook, sterker nog, ik vind dat nog steeds. De weg ligt bezaait met beperkende overtuigingen, kritische stemmen in je hoofd, confrontaties met je verleden en je diepste angsten. Hij is daarentegen ook voedend voor je ziel, warm als de zon op je blote huid, iets om te koesteren en te waarderen. Uiteindelijk kan niets in het leven je hart en ziel zo voeden, als doen waar je voor bestemd bent, je innerlijke licht te volgen!

Tot 5 jaar terug had ik geen idee van mijn life purpose of een passie. Na bijna 15 jaar in oorlog met mijn lijf en oververmoeidheid, raakte ik mijn dieptepunt in 2015. Ik was inmiddels thuismoeder met 2 jonge meiden. Ik had geen idee wat ik in hemelsnaam met mijn leven aan moest en ik was moe, altijd maar moe! Niet alleen was mijn vermoeidheid met 2 kinderen op zijn ergst. Mijn hopeloosheid over hoe ik de komende 60 jaar van mijn leven moest gaan invullen was enorm.

Er was nog maar één optie die ik niet had geprobeerd. Namelijk proberen te accepteren dat ik altijd moe zou zijn, dat dit het dan maar was. Toen ik niks meer te verliezen had, besloot ik er maar het beste van te maken. YouTube en podcasts werden een bron voor mentale stimulans. De eerste stap in de goede richting, want zo ontdekte ik op een dag Marie Kondo. Bij het aanklikken van een video over haar methode kon ik nog niet weten, dat mijn leven en mijn perspectief op de toekomst zo zou gaan veranderen!

“Mijn hopeloosheid over hoe ik de komende 60 jaar van mijn leven moest gaan invullen was enorm.”

EVELINE ORGANIZED LIVING

De drang om haar methode direct uit te voeren was zeer sterk. Achteraf zie ik dat het één van de eerste connecties was met een Eveline die heel diep in mij zat. Het loslaten van mijn spullen, gaf me de kans om al datgene los te laten dat ik had weggestopt. Schuldgevoel, angst, schaamte, verdriet, teleurstelling en nog zo veel meer lag opgeslagen in zoveel van de spullen waarmee ik mezelf dagelijks omringde. Honderden keren vroeg ik mezelf af: “Word ik hier blij van?” of “Wil ik dit ding,en de gevoelens erbij meenemen naar mijn toekomst?”. Als het antwoord geen volmondige “JA” was, verdween het item uit mijn huis, mijn hoofd én mijn leven.

De weg naar mezelf

Vanaf hier was het een langzaam, maar zekere weg terug naar mezelf. Nu ik vooral omringd werd door spullen die me blij maakte, was het makkelijker om me te focussen op mijn verlangens en passies. Er kwam beweging in mij en ik kreeg langzaam meer zicht op mijn roeping. Iedere stap vanuit mijn verlangen bracht het beter in focus, als een lens die je scherp stelt.

Uiteindelijk ontdekte ik met de hulp van een business coach (een grote en toen heel enge investering in mezelf!) mijn life purpose en verlangens in kaart te brengen. Mijn purpose bleek een diep verlangen om na mezelf, ook andere vrouwen te helpen om hun focus scherp te stellen. De energie en opluchting waren enorm! Het is een bijzonder krachtige ervaring om je te herkennen in je levenswerk. En om de ontvlamming te voelen van je eigen toekomst. Een doel voor je leven te vinden, een rede te voelen om te zijn!

Investeren in jezelf, de eerste stap naar succesvol ondernemen - Ondernemende Moeders
Investeren in jezelf is zorgen voor jezelf

Mijn bedrijf Eveline Organized Living is ontstaan uit mijn eigen zoektocht naar hoe ik meer ruimte kon geven aan mijn verlangens en dromen. Ik heb nog zeker niet alle antwoorden, maar ik weet wel een stuk beter wat voor mij werkt. Zo heb ik besloten om alleen nog te ondernemen vanuit wat goed voelt! Niet hoe anderen het voelen, niet hoe de meeste mensen denken dat het zou moeten voelen. Ook niet zoals de nieuwste business coach op Facebook de weg naar een 5-figurebusiness op me inramt. Nee, mijn stem, die is het belangrijkste!

Een mooi besluit, maar ook een nieuw en spannend avontuur. Met een bedrijf in de beginfase voelt het soms ook traag en kwetsbaar. Zou mijn bedrijf harder groeien als ik mezelf meer pushte? Zou ik meer omzet en klanten hebben als ik het deed zoals anderen het deden? Het zou kunnen, maar waarschijnlijk was ik dan niet net zo in lijn met mijn bedrijf als nu. Want geloof het of niet, ook wanneer ik even geen klanten heb om bij te organizen, heb ik oprecht veel plezier in een business hebben!

“Mijn stem, die is het belangrijkste!”

EVELINE ORGANIZED LIVING

Werken vanuit je hart?

Wil jij ook werken vanuit je hart of een persoonlijke missie? Heb jij ook het verlangen om je eigen ding te doen en je bedrijf te runnen vanuit intuïtie? Vanuit wat voor jou een goed is? Dat kan! Jij bepaalt dat namelijk. Hieronder lees je de acties en inzichten die mij verder hielpen.

Verwijder de ruis in je huis en je hoofd!

  • Ruim je huis en je werkplek op! Laat alles los wat je niet vooruit helpt in je het bereiken van je dromen. Laat de ruimtes om je heen weerspiegelen wie je wilt zijn, nu én in de toekomst.
  • Bijna als vanzelf volgt het loslaten van beperkende gedachtes. Schoon schip maken en loslaten wat je NIET wilt. Dit is de eerste stap naar meer inzicht in wat je WEL wilt. Zowel in je persoonlijke leven als in je business. Je krijgt nu ook meer inzicht in waar je hulp nodig hebt. Zoek die hulp en laat jezelf groeien!

Doe meer van wat je blij maakt en minder van wat niet bij je past!

  • Het ontvlammen van je verlangens en je passie is een soort spoorzoeken. Je begint met één aanknopingspunt. Is er iets in je bedrijf waar je heel blij van wordt? Doe daar dan meer van! Is er ook werk dat je enorm tegenstaat, wat je leegzuigt? Laat dit dan (waar mogelijk) los of besteed het uit. Hoe meer je je verlangen volgt, hoe meer je in alignement bent met jezelf. Dat geeft energie en flow aan je bedrijf!

Omarm je verlangen en de groei die het doormaakt!

  • Stuur je dromen en verlangens bij, wanneer je voelt dat ze je ontgroeid zijn. Ik heb het hier niet over elke week een ander ding doen, maar over het aanpassen van hoe de weg naar je verlangen eruit ziet. Je droom zou weleens groter kunnen zijn dan je denkt!
  • Het volgen van je verlangen is geen hinder voor je gezin of je partner, het is juist een enorme aanwinst. Wanneer jij lekker in je vel zit, omdat je je dromen volgt, ben je een leukere moeder, een liefdevollere partner en natuurlijk een kickass ondernemer!
Investeren in jezelf, de eerste stap naar succesvol ondernemen - Ondernemende Moeders
Investeren in jezelf is geloven in jezelf

Investeren in jezelf, doe jij dat? En wat versta jij daaronder? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Eveline in de spotlight!

“Ik help powervrouwen die op zoek zijn naar meer rust en ruimte in hun huis én hun hoofd. Niet alleen oude spullen, maar ook oude ideeën verdwijnen om ruimte te maken voor wat jij écht verlangt!”

EVELINE ORGANIZED LIVING

Hoi leuke onderneemster!

Ik ben Eveline, gelukkig getrouwd met een knappe, drukbezette IT’er, moeder van 2 toffe dochters in de basisschoolleeftijd én eigenaar van mijn eigen bedrijf: Eveline Organized Living.

Met Eveline Organized Living coach ik powervrouwen (niet alleen onderneemsters!) die op zoek zijn naar meer rust en ruimte in hun huis én hun hoofd. Ik gebruik de methode van professional organizing om los te laten wat jou tegenhoudt. Niet alleen oude spullen, maar ook oude ideeën en beperkende overtuigingen verdwijnen om ruimte te maken voor wat jij écht verlangt!

Ik geloof dat ieder mens een roeping heeft, dat iedere vrouw een powervrouw in zich heeft. Misschien heb je haar al ontmoet en heb je behoefte om die power meer uit te lichten in je leven. Het kan ook zijn dat je het even niet meer weet, als mens, moeder of ondernemer en hulp nodig hebt om los te laten wat je connectie met haar vertroebelt. In beide gevallen is het tijd om ruimte te maken voor wie je vandaag bent én wie je in de toekomst wilt zijn.

We creëren samen een basis om elke dag meer in contact te komen met je diepste purpose, je verlangens en dromen. Deze nieuwe basis geeft je de ruimte om je verleden los te laten en je met hernieuwde energie te richten op je toekomst.

Het is een prachtige manier van self-care om elke dag een thuis te hebben dat helemaal weerspiegeld wie jij wilt zijn in het leven. Daarnaast is het een krachtig wapen voor het behalen van je doelen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de omgeving waarin jij leeft enorm effect heeft op hoe je hersenen zich inzetten voor jou.

Zie je om je heen vooral wat niet meer bij jou past, dan zul je daarin vast blijven zitten. Zie je echter om je heen een reflectie van je verlangens, dromen en doelen, dan stimuleert dit je hersenen! Je ervaart meer energie, meer drive en meer vertrouwen! Je hoeft geen genoegen te nemen met waar je nu in het leven terecht bent gekomen.

De oplossing ligt recht onder je neus, in je huis, je hart en je mindset over jouw leven. Het is een bijzonder krachtige ervaring om je huis en je leven in te richten naar jouw verlangens en ik vind het een eer jou bij die transformatie te helpen!

Wil jij ook samen met mij een transformatie creëren? Leren hoe je kan investeren in jezelf? Laten we dan eens kennismaken via een persoonlijk gesprek. Onder het genot van een lekkere kop thee hebben we het over wat je dwars zit, waar je heen wilt en op welke manieren ik je van dienst kan zijn.

Je kunt me bereiken via de volgende kanalen:

Website, Facebook, Instagram & Facebookgroep Powervrouwen met Rommel


Dank je wel Eveline voor je persoonlijk artikel! Ik herken als mede-mompreneur sowieso veel uit je verhaal. En dat “investeren in jezelf” neem ik zeker mee! Respect 😉

Wil jij als mompreneur ook je verhaal kwijt bij Ondernemende Moeders? Neem dan even contact op met mij!

Liefs,
Nora

Investeren in jezelf_ Deze mompreneur vertelt haar persoonlijk verhaal over ondernemen - Ondernemende Moeders (1)

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.