Mag ik ook even in de spotlight?

Ik had me dus voorgenomen om vaak te bloggen over mijn eigen ondernemingsverhaal. Zo veel ideeën had ik, zo veel wat ik zomaar eens snel kon vertellen in deze column. Want dit is natuurlijk wel de belofte die ik heb gemaakt in mijn eerste bericht in dit rubriek. Toen ik vertelde over mijn stap van huismoeder naar ondernemer.

Maar de realiteit is dat de combinatie ondernemen – bloggen op twee platformen – gezin ervoor zorgde dat ik niet zomaar eens even hier en daar een column kon neerschrijven. Of althans, daar lag de prioriteit niet.

Ik wilde op Ondernemende Moeders vooral mede-mompreneurs helpen en informeren. En dat jullie het misschien wel gewoon leuk vinden om mijn verhaal naar ondernemen te volgen, zonder dat ik daar iets mega nuttig over hoef uiteen te zetten, dat is bij mij nog niet opgekomen.

Nu zet ik voor mezelf de druk van de ketel af. In dit rubriek vertel ik gewoon even tussen het werken door hoe het met mij en mijn bedrijf gaat.

Onlangs is de eerste “Mompreneur in de spotlight” online gekomen, en toen dacht ik … wait a minute … Heb ik mezelf en mijn onderneming al in de spotlight gezet?

Niet dus!

Dus voila, ik ben Nora, en ik help ondernemers zich te focussen op hun hoofdactiviteit. Dit doe ik door te helpen met hun administratie en hun online zichtbaarheid. Want euhm … ik ben Virtual Assistant!

Mijn onderneming heeft de commerciële naam Virtua. gekregen. De website is nog een beetje in constructie, maar toch al live. Dus je kan gerust al eens gaan kijken: www.virtuassistant.be

Van september 2019 tot nu, november 2019, heb ik een enorme transformatie doorgemaakt. Zoals ik in mijn vorige post al zei, blog ik nu al twee jaar, en dat heeft mijn stap naar ondernemen gefaciliteerd. Maar pas toen ik 3 maanden geleden de eerste stap nam naar mijn eigen bedrijf, heeft mijn ondernemersmindset pas écht vorm gekregen.

Ik heb mezelf deze maanden steeds weer buiten mijn comfortzone gepusht, en dat voelt verrijkend! Zoals jullie misschien wel weten, of niet, ben ik een enorme introvert. Ik hou wel van sociale contacten, maar iemand nieuw ontmoeten, of naar een netwerk-event gaan, geeft me instant rillingen over mijn hele lijf!

Toch heb ik het gedaan. Toch ben ik mensen gaan ontmoeten. Live in een koffiebar, virtueel op Zoom, en zelfs op een heus Unizo netwerk-event. Met statafels en al!

En ooooh wat ben ik trots op mezelf! Zo trots! Ik voel dat ik mezelf nog meer kan uitdagen, en dat ga ik ook doen. Want alleen zo kan ik nog meer groeien. Zowel als persoon, als in mijn onderneming.

Voor deze blog ben ik trouwens ook even uit mijn comfortzone gegaan, want ik sta absoluut niet graag in de spotlight, vooral niet met een foto daarbij! Maar goed, als ik mijn mede-mompreneurs wil promoten met foto, dan moet ik dat voor mezelf ook maar doen. Ik heb mijn foto er dus maar opgezwiert, met koortsblaasje en al! ?

Nog een trots momentje delen?

Mijn visitekaartjes zijn gedrukt. Toen ik ze voor het eerst in handen had, dacht ik: “Wow, het is voor echt nu!”. Het moment dat ik ze achterliet in de koffiebars en business centers, dacht ik: “You can do this, Nora!”.

Volg me trouwens ook op Instagram, voor een kijkje achter de schermen ?

En wil je zelf ook eens in de spotlight staan, neem dan even contact op met mij!


Wat zijn jouw trots-momentjes?

Deel ze hieronder! Ik lees ze met veel plezier.


Liefs,
Nora

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.