In de Spotlight: Bianca Khadija van Konouzi

Ik volg Bianca al heel lang op Instagram, op haar interieur pagina. Het duurde even voor ik besefte dat de Bianca van @interieurbymoi, dezelfde Bianca was van Konouzi ?

Ze is een pracht van een vrouw! Ik was alvast erg benieuwd naar haar antwoorden op de vragen van dit interview.

Lees lekker verder om te weten wie de vrouw achter Konouzi.com is!


Wie ben je?

Ik ben Bianca Khadija, een Belgische bekeerde moslima, geboren en wonende in Turnhout

Vertel eens over jouw bedrijf?

Mijn bedrijf is Konouzi. Het is een webshop waar ik Marokkaanse, Indische en Bohemian interieurdecoratie verkoop.

Hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben gelukkig gehuwd met een Marokkaanse man en we hebben 5 kinderen.

Wat deed je voor je ondernemer was?

Ik was al heel veel jaren thuisblijfmama, en daar had ik ook zeer bewust voor gekozen. Maar ik ben altijd wel bezig geweest met interieur en interieurdecoratie.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Ik was een interieur account gestart op Instagram en veel mensen vroegen mij waar ik alles vandaan had. De meeste spullen komen uit Marokko en toen dacht ik: waarom ga ik niet zelfstandig beginnen van huis uit? Dan kan ik nog altijd voor mijn kinderen zorgen, maar dan heb ik ook iets te doen, wat ik heel erg graag doe. Ik kan de mensen bovendien blij maken met spulletjes uit Marokko. Zoveel win-win situaties in 1 klap!

Zo ben ik dan stap voor stap een webshop begonnen, eerst met niet zoveel artikelen. Intussen is het assortiment wel flink uitgebreid, en komen er meer en meer klanten uit heel Europa.

Ik heb van mijn passie en hobby mijn werk kunnen maken. Ik doe dit in hoofdberoep dus het is een fulltime job wat ik erg graag doe en waar al mijn passie en liefde insteekt.

Welke ideeën had je over het leven als ondernemer, die nu niet waar blijken te zijn?

Dat alles gemakkelijk gaat ?

Het is keihard werken, en er komt ook wat stress aan te pas als de makers in Marokko niet exact hetgene maken wat jij wilde. Maar daar heb ik nu mee leren leven ?

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Mijn gezin blijft altijd eerst komen. Als zij gelukkig zijn, dan ik ook. Wanneer de kinderen naar school zijn en mijn man naar het werk, dan begin ik: bestellingen inpakken of als er nieuwe spulletjes zijn gearriveerd dan pak ik alles uit, dat is altijd een feestje en dan alles wegen, opmeten, foto’s trekken en dan in de webshop plaatsen.

Ik ben soms van ’s morgens tot ’s nachts 1 uur bezig, met de nodige pauzes, want ik zie ook dat het huis netjes is en dat er een lekkere maaltijd op tafel staat als de kinderen en de man thuis komen.

Wanneer zij thuis zijn, zet ik Konouzi aan de kant tot de kinderen gaan slapen. Soms werk ik dan nog even door, vooral als er nieuwe spullen in de webshop moeten geplaatst worden. Maar meestal is ‘s avonds toch vooral me-time, tot rust komen, mezelf wat verwennen.

Dat is toch wel heel belangrijk, vind ik! De nodige rust en tijd aan jezelf geven. Daarom laat ik mijn kinderen ook altijd op tijd naar bed gaan. Die me-time heb ik echt nodig. Ik doe het al jaren zo, en dat werkt heel goed.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Kinderen naar school, meestal ontbijt ik dan nog even en dan begin ik eraan; bestellingen inpakken, nieuwe artikelen opmeten en wegen, foto’s ervan maken en in de webshop plaatsen. E-mails of vragen via Instagram beantwoorden, samenwerkingen bespreken, reclame maken op alle social media … tot het weer tijd is om de kinderen op te halen van school.

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Ik wil gewoon blijven doen waar ik nu mee bezig ben. Mijn droom is toch ook wel om ooit een fysieke winkel te openen,met al de Konouzi spulletjes in shaa Allah.

En zolang de klanten tevreden zijn en bij me blijven kopen, kan ik verder doen met mijn dromen waar te maken. Dus ik ben enorm blij en dankbaar dat mijn lieve klanten mijn passie delen en mij ondersteunen.

In ruil daarvoor probeer ik zoveel mogelijk te doen voor hun, d.m.v. een goede en vriendelijke service aan te bieden. Dit doe ik bijvoorbeeld door mijn bestellingen met mooie inpakmaterialen en liefde in te pakken, altijd vriendelijk te zijn, heel snel hun vragen te beantwoorden en bij elke bestelling een klein kadootje en een bedankkaartje erbij te doen.

Ik heb wel het gevoel dat ze dat leuk vinden en dat ze mijn liefde voor mijn bedrijf daardoor ook voelen.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Vertrouwen hebben in jezelf en iets graag doen met veel passie en liefde voor je artikelen en diensten. Je moet niet iets doen voor het geld, want dan bereik je niets. Het moet uit je hart komen.

En ook al loopt het niet meteen goed, niet opgeven, gewoon klein beginnen en zo kan je groeien.

Interactie met je klanten is ook een belangrijke. Vriendelijk zijn, veel geduld hebben en gewoon heel simpel: het graag doen!

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Mijn webshop vind je hier: www.konouzi.com

Iedereen is welkom ?

Op Instagram vind je me via @konouzi_ je kan me ook volgen op mijn interieur account: @interieurbymoi zo kan je wat ideetjes opdoen over hoe je de Konouzi decoratie kan stylen in je eigen interieur.

Ook op Facebook kan je me vinden!

Ik zou het erg leuk vinden als je mij gaat volgen, ik zal je met veel plezier terugvolgen en ook leuk als je een kijkje gaat nemen in de webshop! Welkom ?


Dank je wel voor het interview Bianca!

Heb je de Konouzi interieur items nog niet ontdekt? Ga Bianca dan zeker volgen op haar socialmediakanalen!

Ik vind het alvast prachtig wat ze doet! ?

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.