In de Spotlight: Lori Theys

Lori is copywriter, en nog meer dan dat! Op haar website noemt ze zichzelf Lori 2.0., wat verwijst naar haar switch van leerkracht naar ondernemer. Ze helpt o.a. ondernemende vrouwen met hun teksten, om meer klanten aan te trekken.

Lees Lori haar tips en ervaringen hieronder!


Wie ben je?

Ik ben Lori Theys. Ik hou van mijn gezin, schrijven, lezen en koken. Naast copywriter ben ik ook corrector en taaltrainer.

Vertel eens over jouw bedrijf?

Als copywriter (her)schrijf ik online en offline teksten voor (vrouwelijke) ondernemers. Ik zorg ervoor dat hun mailings, webteksten, folders … helder en to the point zijn. En dat ze de aandacht trekken.

Mijn drie belangrijkste pijlers zijn stiptheid, kwaliteit en vertrouwen. Want deadlines en foutloze teksten zijn essentieel. Mijn klanten kunnen hun teksten dus met een gerust hart uit handen geven. Daarnaast corrigeer ik manuscripten voor uitgeverijen en geef ik (online) Nederlandse les aan anderstalige zakenmensen.

Een heel gevarieerd aanbod met een gemene deler: het Nederlands.

Hoe ziet je gezin eruit?

Mijn man en mijn twee dochters maken mijn leven compleet. We vormen al bijna negen jaar een  hecht koppel. Onze oudste dochter is vier en de jongste is twee jaar.

Wat deed je voor je ondernemer was?

Voor ik freelancer werd, was ik leerkracht in het secundair onderwijs. Ik gaf er Nederlands en Engels aan de leerlingen van de derde graad.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Ik voelde me al een hele tijd niet meer goed in mijn job. Ik wilde iets anders doen, maar ik wist niet wat. Daarom volgde ik loopbaanbegeleiding.

Dankzij mijn coach ontdekte ik dat er zoveel mogelijkheden waren. Dus ging ik op zoek naar wat echt bij me past. Zo kwam ik terecht bij de opleiding tot copywriter. En ik was op slag verliefd op deze job. Stiekem droomde ik er al van om ooit freelancecopywriter te worden.

Kort daarna kreeg ik een aanbod van een bedrijf dat op zoek was naar een freelancetaaltrainer. Dus besloot ik dat het nu of nooit was. Ik werd taaltrainer en focuste me op mijn opleiding tot copywriter. Toen ik mijn getuigschrift in handen had, was ik superblij. Want dat was het startschot voor mijn copywritingdiensten.

Welke ideeën had je over het leven als ondernemer, die nu niet waar blijken te zijn?

Dat de ondernemerswereld helemaal niet hard hoeft te zijn. De voorbije maanden kwam ik in contact met een heleboel ondernemers die vertrouwen op hun gevoel. Ze beantwoorden niet aan het stereotiepe beeld van de harde ondernemer.

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Ik werk thuis en kan zelf mijn uren kiezen. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat ik er veel kan zijn voor onze dochters. Bijna elke ochtend breng ik hen naar school en vaak haal ik hen ook op.

Wanneer ze ’s avonds slapen, werk ik verder. Ik geniet ervan om veel bij hen te zijn. Toch heb ik ook drukke periodes. Dan is het minder evident om aan de schoolpoort te staan. Gelukkig staan oma en moeke altijd klaar om onze dochters op te vangen.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Dankzij mijn verschillende diensten, heb ik een heel afwisselende job. Meestal begin ik om 9 uur te werken. Ik lees mijn mails en bekijk mijn planning. Daarna schrijf of corrigeer ik teksten. Of ik geef les.

Vaak werk ik aan een stuk door tot het tijd is om de kinderen op te halen. ’s Middags eet ik wel, maar dat doe ik normaal aan mijn computer.

Als onze dochters thuis zijn, werk ik meestal niet. Ik speel met hen en ik maak het eten klaar. Rond 20 uur begin ik opnieuw te werken. En rond 22.30 uur klap ik mijn laptop dicht.

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Ik denk dat er nog veel ruimte is om te groeien. Het liefst wil ik teksten blijven schrijven voor (vrouwelijke) ondernemers. Maar ik heb ook nog andere plannen. Voorlopig zijn ze nog niet concreet. Toch kan ik al vertellen dat ze allemaal met copywriting en taal te maken hebben.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Laat je niet leiden door angst. Geloof in je eigen capaciteiten en ga er gewoon voor.

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Je vindt me op mijn website: www.loritheys.be

Op Facebook: https://www.facebook.com/loritheyscopywriter

Op Instagram: https://www.instagram.com/loritheys_copywriter/


Dank je wel voor het interview Lori! De tip om je niet te laten leiden door angst, is er eentje waar ik mezelf ook dagelijks aan moet herinneren. “Comfortzone, daarbinnen is het lekker veilig, daarbuiten is waar de magie plaatsvindt!”

Wil je meer weten over Lori en haar diensten? Volg haar dan zeker op Facebook & Instagram, en ga ook even een kijkje nemen op haar website ?

Liefs,
Nora

Foto’s: An Vander Weyden van An epic view

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

2 Replies to “In de Spotlight: Lori Theys

  1. Dank je wel Leen!

   Als je eens interesse hebt om een gastblog te schrijven, of een interview, stuur me dan zeker een berichtje 😉

   Groetjes
   Nora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.