Minimalistisch leven voor mompreneurs

minimalistisch leven voor mompreneurs waarom en hoe

Hoe minimalistisch leven een positief effect heeft op deze ondernemende moeder

Minimalisme is een term je die vaak hoort tegenwoordig. Het roept bij de meeste mensen direct gevoelens op van weerstand, afzien en kilte. Ik heb daar een heel andere kijk op. Sterker nog, voor mij betekent minimalisme meer tijd, meer focus en meer energie. Ben je benieuwd hoe ik dat doe?

Allereerst: wat is minimalisme eigenlijk? Naast de architectonische stroming, die inderdaad vaak kil en kaal is, is er tegenwoordig een levensvisie die ook minimalisme wordt genoemd. In een notendop houdt die levensvisie het volgende in:

“Minimalisme gaat niet over het wegdoen waar je van houdt. Het gaat meer over het loslaten van de dingen die je afleiden van waar je van houdt.”

Joshua Becker

Laat dat maar eens inzinken: je laat niet los waar je van houdt, zeker niet! Je laat de dingen los die je daar van afleiden, die je tijd, ruimte en energie opslokken zonder je blij te maken! Ik vond het zelf een openbaring en heb minimalisme op vele vlakken in mijn leven ingevoerd.

Minimalisme in huis

Minimalisme betekent voor mij een huis met alleen mijn favoriete spullen, die nu alle ruimte hebben om te stralen. Als ik thuis ben, word ik omringd door spullen die me een goed gevoel geven, me herinneren aan mooie momenten en me energie geven om me te richten op wat belangrijk voor me is. Ik heb thuis veel kleur, maar ervaar toch rust. Ik kan nu overal makkelijk bij en opruimen is een eitje!

Lees ook: Investeer in jezelf (persoonlijk verhaal)

In mijn agenda betekent minimalisme alleen ‘ja’ zeggen op waar ik blij van word of wat ik écht graag wil doen. Er is daarom nu meer tijd voor mijn gezin, partner en mijn onderneming. Ik laat mijn tijd niet meer opslokken door verplichtingen die ik met tegenzin of uit schuldgevoel deed. Zonde van mijn leven!

Ook als moeder stelde ik duidelijk prioriteiten. In plaats van elke week tientallen verplichtingen te hebben, besloot ik om het aantal verplichtingen terug te dringen. Zo geef ik mezelf meer ruimte. Doordat ik nu niet meer elke middag als een kip zonder kop rondren, voel ik me minder gehaast en heb ik meer energie. Dit merken de kinderen ook, want mama is een stuk leuker als ze niet gestrest is! 

Minimalistich leven als ondernemer
Foto: Eveline

Minimalistisch leven als mompreneur

In mijn onderneming doe ik vooral wat ik écht graag wil doen. Ik bied diensten aan waar ik energie van krijgt, en ik heb afgestoten waar ik me verplicht toe voelde, wat me leegzoog. Ik besteed zaken uit en hoop dat meer te doen wanneer mijn onderneming groeit. Zo kan ik mijn energie besteden aan waar ik het beste in ben én waar ik het meeste van hou!

Je kan het zo gek niet verzinnen of minimalisme geeft je een basis voor hoe je prioriteiten stelt.

Extra tips!

  • Kies een vlak in je leven dat je wilt aanpakken: je kleding, je huis, je bedrijf, etc.
  • Neem even de tijd om te bepalen wat JIJ wilt. Wat is belangrijk voor je? Heb je een ‘groot’ einddoel? Waar word je blij van?
  • Sorteer wat je wilt houden (wat belangrijk is) en wat je wilt loslaten (wat je daar van afleidt!)
  • Geniet van je hernieuwde focus, flow en meer plezier in je leven!

En oh ja, vergeet niet regelmatig te kijken of je nog op de goede koers zit. Herzie je indeling, stuur je richting bij en beweeg mee met je eigen groei. Zo voorkom je dat je in routines blijft zitten die niet meer bij je passen.

Veel plezier met je leven leger te maken, zodat je er voller van kan genieten!

Liefs,
Eveline


Minimalistisch leven voor mompreneurs - ondernemer - minimalisme in bedrijf

Uitgelichte foto: Unsplash
Andere foto: Eveline


Investeren in jezelf_ Deze mompreneur vertelt haar persoonlijk verhaal over ondernemen - Ondernemende Moeders (1)

Deze blog is geschreven door Eveline:
“Hoi, ik ben Eveline, mama van twee mooie meiden en onderneemster. Om mijn leven nog leuker te maken, gooide ik eind 2019 het roer van mijn bedrijf als professional organizer om. Nu met Evie’s Joy Factory volg ik mijn eigen hart en inspireer ik vrouwen om ook hun leven leuker te maken. Ben jij toe aan meer joy? Zoek me dat op via de onderstaande links!”

Website: https://www.eviesjoyfactory.nl//
Facebook:
eviesjoyfactory
Instagram: @eviesjoyfactory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.