In de Spotlight: Naomi van Ellen Mae

Toen ik Naomi voor het eerst een berichtje stuurde via Instagram, sprak ik haar aan met “Hi Ellen Mae” ? Ik dacht dat dat haar naam was … wat blijkt? Het is de naam van haar bedrijf, en van een bijzondere vrouw in haar familiegeschiedenis! Hoe cool is dat?! ?

Lees Naomi haar verhaal en ervaringen hieronder!


Wie ben je?

Naomi Rustenberg

Vertel eens over jouw bedrijf?

Mijn bedrijf heet Ellen Mae, naar de oma van mijn opa. Ik was op zoek naar een pakkende naam voor mijn uitgeverij en kwam die naam tegen tijdens mijn stamboomonderzoek.

Ellen Mae Smith woonde in een van de Engelse koloniën met haar man en was een Britse onderdaan. Haar zoon vertrok naar Suriname om daar een leven op te bouwen. Ik stel me zo voor dat Ellen Mae een sterke zwarte vrouw was. Helaas weet ik eigenlijk vrij weinig tot niets over haar. Maar ik ben in ieder geval heel blij met haar naam.

Ik ben een uitgeverij gestart, omdat ik een familieplanner wilde uitgeven. Een maandplanner als gezinskalender zoals ik die wilde, kon ik niet vinden. Dus die heb ik ontwikkeld. Het heet de Luna Familieplanner.

Hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben getrouwd met Luuk en we hebben 2 zonen van 4 en 2: Seth en Nathan.

Wat deed je voor je ondernemer was?

Voordat ik ging ondernemen, werkte ik voor een gemeente als adviseur.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Het begon bij mij eerst met mijn zoektocht naar een familieplanner. Die bestond niet. Ik wilde mijn familieplanner op de markt brengen en ik moest dus een onderneming starten. Ik was eerst in loondienst en dat zorgde ervoor dat ik rustig dingen kon uitproberen met Ellen Mae.

We zijn recent verhuisd naar het buitenland en ik zie me hier niet voor de lokale overheid werken. Ik wilde sowieso meer vrijheid en onafhankelijkheid. Dit zorgde ervoor dat ik volledig voor Ellen Mae kon gaan.

Welke ideeën had je over het leven als ondernemer, die nu niet waar blijken te zijn?

Wat een leuke vraag. Eén van die ideeën: “Rasechte ondernemers maken geen fouten.”

Als ik een fout maakte, vroeg ik me af of het ondernemen wel mijn ding was. Maar fouten maken hoort gewoon bij het leerproces. Volgens mij is het belangrijker om na te denken wat verder je opties zijn en je te herpakken.

Stilstaan om op te laden is niet verkeerd, stilstaan om je te heroriënteren ook niet. Daarna moet je als ondernemer weer aan de slag.

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Een eigen bedrijf en moederschap is voor mij een gouden combinatie. Ik leer nog dagelijks bij in beide takken van sport.

Toen ik in loondienst was, had ik een prima baan en salaris. Er waren wel wat dingen die ik minder vond: reizen, soms onbegrip van collega’s als er een kindje ziek was en ik dus niet aanwezig kon zijn op een vergadering (of dat ik niet fulltime werkte) en dat je werk steeds door anderen werd bepaald.

Nu bepaal ik mijn eigen koers en dat bevalt prima.  

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

De dag van tevoren heb ik een lijstje gemaakt van wat af moet of waar ik aan wil beginnen. Ik vind het fijn om eerst wat te lezen. Daarna pak ik de minst leuke taakjes op zoals administratie. En dan telefoontjes. Ik besteed veel uit en dat houdt in dat ik dan die contacten goed moet onderhouden.

Ook maak ik veel tijd om (online) te netwerken. Het is waardevol voor mijn business. Het echte werk zoals het schrijven teksten voor mijn uitgeverij gebeurt doorgaans in de avond. Dan zijn alle moetjes gedaan en heb ik ruimte om in mijn creatieve modus te gaan. Omdat we in de middag warm eten, is het logisch om wat werkzaamheden in de avond te doen. Dat hoort er dan bij.

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Over 5 jaar heb ik niet alleen een sterk merk op het gebied van familieplanners, maandplanners en downloads om te plannen. Ik heb daarnaast een aantal verschillende boeken uitgegeven die te maken hebben met het gezinsleven.

Dit moet je breed zien, want misschien denk je dan meteen aan opvoeding. Het kan bijvoorbeeld ook een boek zijn dat over zeldzame ziekten gaat en hoe dat weer invloed heeft op de familie of het gezin.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Iedereen wil een goedlopend bedrijf hebben, en helaas komt dat je echt niet zomaar aanwaaien. Welk pad bewandel je? Welke cijfers wil je wanneer zien? Kun je volhouden?

Maak je doelen concreet en denk goed na over je strategie. Toets je ideeën en praat met anderen die je verder kunnen helpen. Go for it.

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Ik ben op verschillende kanalen actief, maar het meest zit ik toch op Instagram. Kijk even op: https://ellenmae.nl/sociale-media/ voor al mijn sociale media kanalen.

Instagram www.instagram.com/ellenmae.nl

Facebook www.facebook.com/ellenmae.nl

Pinterest https://nl.pinterest.com/ellenmaenl

LinkedIn https://www.linkedin.com/company/ellenmae


Dank je wel voor het interview Naomi! Mij is vooral het idee van fouten maken bijgebleven. Ik denk dat veel ondernemers moeite hebben met fouten maken en stilstaan.

Ken jij Naomi nog niet? Ga haar dan zeker volgen op haar socialmediakanalen door te klikken op de links hierboven!

Liefs,
Nora

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.