In de spotlight: Rachèl

Van je hobby je beroep maken - ondernemende vrouw - mompreneur

Met de rubriek “Mompreneurs in de spotlight” wil ik graag collega ondernemers in de verf zetten. Zo krijg jij als lezer niet enkel een kijkje achter de schermen bij deze ondernemende moeders, maar kan je ook profiteren van de waardevolle tips die deze business-mama’s met ons delen.

Vandaag laat ik met veel plezier Rachèl aan het woord! Zij bewijst dat van je hobby je beroep maken écht kan!

Wie is Rachèl van Prachige mama’s?

Wat leuk dat ik mij op dit leuke platform aan jullie mag voorstellen! Mijn naam is Rachèl, ik ben getrouwd en trotse moeder van 2 fantastische kinderen. Isis van 9 en Jamie van 7 jaar oud.

Ik ben de trotse eigenaar van; Prachtige Mama’s. Dat is een online platform voor moeders. Hierop deel ik dagelijks blogs en tips over het moederschap, maar ook zeker over het vrouw zijn. Dit doe ik niet alleen. Ik ben er super trots op dat ik een aantal zeer getalenteerde gastbloggers heb, die mij ook voorzien van interessante en goed geschreven blogs.

Drie jaar geleden heb ik het platform eigenhandig opgestart. Ik zag het als een hobby naast mijn baan en het moederschap. Een plek waar ik in ieder geval heel blij van werd en waar ik dagelijks mijn creatieve ideeën op kon uiten. Ik werd er heel gelukkig van en ik zou wel zien waar het mij naar toe zou leiden. En zo werd ik van de ene op de andere dag een onderneemster.

Van je hobby je beroep maken? Dat ziet er zo uit!

Tips van deze ondernemende mama

Een nieuwe taak naast het moederschap. Hoe ging ik al deze ballen hoog houden?

Je zal het vast wel herkennen. Eigenlijk heb je als moeder altijd tijd te kort. Toen de kinderen naar school gingen, dacht ik echt dat ik weer zeeën van tijd zou krijgen, maar toch bleek dat niet waar.

Wat mij enorm helpt in dit ondernemerschap is goed plannen. Ik probeer altijd 2 weken vooruit mijn content in te plannen. Hierbij maak ik ook gebruik van een content planner. Dat is echt een fijne tip. Je kunt hem vaak gratis downloaden.

Zo heb je een overzicht en kun je gemakkelijk inspelen op wat er speelt. Het geeft mij rust dat er dan al 2 weken ingepland staan en zo heb ik ruimte voor spontane acties en artikelen om aan te vullen op mijn platform.

“Ik zag het als een hobby naast mijn baan en het moederschap.”

Rachèl – Prachtige mama’s

Nog een tip die ik jullie wil meegeven; blijf je eigen koers varen. Het is niet altijd what you see is what you get. Wanneer je kijkt op Instagram lijkt iedereen een goedlopend, florerend bedrijf te runnen. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Blijf positief en zet door!

Nog een tip; maak een lijstje van al je overwinningen. Hoe klein ook. Op de dagen dat je het even niet ziet zitten (en geloof me die zijn er) lees je even al je overwinningen door. Dan word je weer trots op wat je bereikt hebt en vind je weer inspiratie om door te gaan!

Je gezin, je werk, sporten, het onderhouden van sociale contacten, het is vaak alle ballen hoog zien te houden. En dat gaat de ene dag beter dan de andere. Daar moet je je gewoon bij neer leggen. En hoeveel plannen ik ook heb en hoe groot mijn to-do list ook is. De kinderen gaan altijd voor!

Prachtige mama’s

Ik geniet enorm van het moederschap, maar er zijn ook dagen dat ik echt snak naar even een klein me-time momentje. Vanuit dat gevoel is de Prachtige Mama’s Shop ontstaan. Een fijne plek waar je online de leukste sieraden & accessoires kunt kopen. In kleine hoeveelheden, zodat het assortiment lekker vaak wisselt. Je bent naast moeder namelijk ook nog vrouw en je mag jezelf dus zeker ook wel eens verwennen! Dat vergeten we in alle drukte nogal eens.

En zo is Prachtige Mama’s een plek geworden waar van alles te vinden is. Ideeën, inspiratie, een shop, leuke en mooie blogs, maar bovenal; HERKENNING!

Want weet je; die andere mama’s doen ook maar wat! En het is soms even heerlijk om te lezen dat zij met dezelfde dingen worstelen als jij.

Leuk als je ook een kijkje neemt op mijn platform. Er kunnen nog meer Prachtige Mama’s bij. Je bent er meer dan welkom.

WebsiteFacebook & Instagram 

Liefs,
Rachèl Finkenflügel-Creugers


Van je hobby je beroep maken … is dit jou ook gelukt? Zoja wat doe je? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Dank je wel voor je verhaal Rachèl!

Wil jij net zoals deze mompreneur je verhaal kwijt op Ondernemende Moeders? Neem dan even contact met mij op 😉

Liefs,
Nora

Van je hobby je beroep maken - ondernemende vrouw - mompreneur - ondernemende moeders

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.