Van huismoeder naar ondernemer

Van huismoeder naar ondernemer column

“Een splinternieuwe website vol tips en how-to’s voor mompreneurs. Met een column over mijn weg van huismoeder naar ondernemer, naar succesvolle mompreneur. Dat is dus wat Ondernemende Moeders voor mij is!”

Hoe het allemaal begon …

Ik ben Nora, mama van twee kids. Sommigen onder jullie weten dat ik al jaren blog op de mama & food blog PinGetest.

De blog Ondernemende Moeders is ontstaan, omdat ik op een bepaald moment besloten heb om aan de slag te gaan als zelfstandige, en hierover wilde schrijven. Ik was enorm benieuwd hoe andere mompreneurs omgingen met de combinatie van ondernemen en mama zijn. En ik vond hier niet veel over terug online.

Zo ontstond het idee om een online magazine te maken van en voor ondernemende moeders. Om mompreneurs als jij te informeren, te inspireren, en te amuseren. Maar ook om jou een platform te geven om je eigen verhaal te doen. Een mompreneur magazine met veel how-to’s, tips & tricks, interviews, lifestyle blogs en gewoon leuke artikels.

Op dit platform neem ik je ook mee op weg naar de groei van mijn eigen bedrijf. De ups en de downs, de woehoe’s en de oepsie’s.

Mijn weg naar ondernemen

Mijn keuze om te gaan ondernemen, was voor mij een logische overgang na twee jaar bloggen. Ik wilde de voordelen van thuisblijfmama graag combineren met het verdienen van mijn eigen centjes, door te doen waar ik van hou!

In 2011 heb ik na de geboorte van mijn dochter, besloten om mijn ontslag in te dienen bij mijn toenmalige werkgever. Het was een bewuste keuze, die ik toen samen met de Husband had gemaakt. Ik wilde volledig beschikbaar zijn voor de kids, en aanwezig zijn bij elke kleine mijlpaal. Ik heb er bewust voor gekozen om thuis te blijven om te zorgen voor de kids en het gezin.

Sindsdien ben ik niet meer ‘gaan werken’, maar ik ben wel constant bezig geweest met zelfstudie en schrijven.

Zo heb ik een tijdje zelfstudie gedaan voor webdesign (DIVI & HTML), daarna ben ik mij gaan inlezen over copywriting. Ik heb online trainingen gevolgd rond SEO, enzovoort.

Sinds ik in het najaar van 2017 begon met mijn mama & food blog PinGetest, heb ik ook enorm veel bijgeleerd over online tools, marketing en social media.

Ik begon die eerste mamablog puur als hobby en om mijn schrijfsels online te kunnen zetten. En eigenlijk ook om mijn kennis rond SEO te kunnen uittesten.

De beslissing om publiek te gaan bloggen opende de deuren naar ondernemerschap. Vooral mentale deuren. Want ik begon stilletjes aan een ondernemers mindset te creëren. Ik kreeg meer en meer zin om iets voor mezelf op te starten.

Bloggen vereist veel discipline. Want als je wilt dat je blog groeit, dan moet je jezelf engageren. Dan moet je steeds dingen bijleren. Dan moet je er tijd in steken. Heel veel tijd!

Bloggen is voor mij dus een goede eerste stap geweest om te proeven van ‘zelfstandig’ iets op te bouwen van thuis uit. En ik ben lang niet de enige mompreneur die gestart is als blogger. Zo zijn er namelijk veel ondernemende moeders aan hun avontuur begonnen. Het bloggerswereldje opent nu eenmaal veel ogen én deuren.

“Create a life you love”

Het ondernemen kriebelt dus al lang. Al wist ik niet precies hoe of wat ik wilde doen. Ik wilde eerst als copywriter aan de slag gaan. Maar dan voelde ik steeds vaker dat ik het super leuk vind om de back-end van een blog (en dus ook van een bedrijf) te optimaliseren, te automatiseren en gewoonweg efficiënter te maken. Veel leuker dan enkel en alleen teksten schrijven.

Vroeger, als kind, wilde ik trouwens altijd ‘secretaresse’ worden. Dit is ook wat ik dacht dat ik zou gaan doen. Met een Bachelor diploma Office Management op zak, wist ik zeker dat ik een assistente zou zijn van één of andere CEO. Maar jah, life happened. Bedrijven stonden niet echt te springen voor een 21-jarige, die net afgestudeerd was, zonder relevante werk ervaring, mét een hoofddoek. En zo is die droom lange tijd gepauzeerd geweest.

Nu 11 jaar later, ben ik zelf de ‘CEO’ en doe ik wat ik leuk vind! Namelijk het helpen van andere mompreneurs met hun online aanwezigheid, zodat zij zich kunnen focussen op de groei van hun bedrijf, én nog tijd overhouden voor zichzelf en hun gezin (eh voilà, mijn elevator pitch!).

Wil jij je verhaal rond en naar ondernemerschap ook delen op OndernemendeMoeders.be? Stuur me dan een bericht!


Wil je op de hoogte blijven van mijn verhaal over ondernemen? Handige tips & informatie rond online tools, optimalisatie, automatisatie en meer? Meld je hier dan aan!

Door op de knop te klikken, ga je akkoord dat ik je af en toe nieuwe updates & e-mails stuur. Maak je geen zorgen, ik ga je niet spammen, daar hou ik zelf ook niet van! Je kan je trouwens altijd uitschrijven via een link in de mails.


Tot blogs!

Liefs,
Nora

Van huismoeder naar ondernemer column ondernemende moeders magazine mompreneur

Uitgelichte foto: Danielle Macinnes via Unsplash

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.