In de spotlight: Hanneke van Kinderpraktijk Amare

Hanneke Kinderpraktijk Amare

Toen ik Hanneke het interview stuurde, ging ik even kijken op haar website. Het kopje “Geboorte In Kaart” vond ik heel interessant om te lezen. Ik wist niet dat zoiets bestond. De moeite dus om even te bekijken 👌🏼

Maar lees hier eerst het interview met Hanneke!


Wie ben je?

Mijn naam is Hanneke Gouw, (bijna) 38 jaar en ik ben sinds 2016 eigenaresse van Kinderpraktijk Amare.

Vertel eens over jouw bedrijf?

Kinderpraktijk Amare is gespecialiseerd in baby’s en het jonge kind. Naast docente babymassage en docente Baby-& Kindergebaren ben ik baby- en kindercoach. Ook werk ik met de kaartenset van je Geboorte In Kaart.

Bij de start van een coachingstraject kijken we, met behulp van Geboorte In Kaart, naar de invloed van zwangerschap en geboorte op het gedrag van je kind.

Naast diverse workshops en cursussen kun je bij mij terecht voor een luisterend oor, een schouder om op uit te huilen, iemand die naast je staat en met je meekijkt. Ik vertel je niet wat je moet doen, maar we gaan samen kijken wat voor jou het beste voelt.

Hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben getrouwd met Dennis en moeder van twee kinderen: Lucas (7 jaar) en Feline (3 jaar).

Wat deed je voor je ondernemer was?

Tijdens mijn studie Pedagogiek en Orthopedagogiek heb ik gewerkt in de kinderopvang. Nadat ik afgestudeerd was, ben ik begonnen als gedragskundige in de gehandicaptenzorg.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Ik ben met Kinderpraktijk Amare gestart, omdat ik uit ervaring weet hoe pittig het moederschap kan zijn. Ondanks alle kennis die ik opgedaan had tijdens mijn studies, vond ik de eerste anderhalf/twee jaar van beide kinderen geen gemakkelijke opgave. Natuurlijk vond ik het heerlijk om moeder te zijn, maar lang niet altijd! Toen pas merkte ik hoe onzeker je kunt zijn als moeder.

Beide kinderen waren slechte slapers. Het was echt even zoeken waarom ze zo slecht sliepen en hoe we dat gingen oplossen. Ook ik kreeg van iedereen om me heen advies en heb van alles geprobeerd.

Na de geboorte van de oudste ben ik daarom gaan kijken of er cursussen of opleidingen waren die me verder konden helpen. Ik ben toen onder andere een cursus babymassage gaan doen. Niet alleen hij werd hier ontspannen van, maar ik ook! Geen ‘moeten’, maar voelen vanuit je hart.

Hierdoor werd ik zo enthousiast dat ik ook andere ouders wilde helpen die met dezelfde problemen rondlopen.

Vanaf toen besloot ik dat ik meer met mijn passie voor baby’s en het jonge kind wilde doen. Ik wilde zorgen voor een goede basis van een kind. Een eigen praktijk was niet lang daarna een feit.

babymassage KinderpraktijkAmare

Welke ideeën had je over het leven als ondernemer, die nu niet waar blijken te zijn?

Dat je met een logo, een website en een facebook/instagrampagina wel klaar bent voor alle klanten die komen aanwandelen. Voor mij was het eerste jaar echt wel zoeken naar mijn rol als ondernemer. Hoe krijg ik klanten, waar haal ik ze vandaan? Dat vond ik echt wel pittig.

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Ik werk vanuit huis en kan daarom helemaal zelf mijn uren indelen. Mijn zoon gaat doordeweeks gewoon naar school. Mijn dochter gaat één dag in de week naar de kinderopvang en één dag in de week naar opa en oma. Ik heb dus op dit moment twee dagen dat ik in/ aan mijn bedrijf kan werken.

Vanaf oktober gaat de jongste ook naar school, dus dan heb ik meer tijd voor mijn praktijk. Maar ik probeer ook dan zoveel mogelijk te werken onder schooltijd, zodat ik alle tijd heb voor mijn kinderen.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Ik heb geen typische werkdag. Dat vind ik het leuke aan mijn praktijk. De ene dag geef ik een cursus babymassage, de andere dag ben ik bezig met een babycoach-traject. Soms zijn er ook dagen dat ik alleen maar bezig ben achter de computer, bijvoorbeeld met een Geboorte In Kaart-verslag maken of Social Media-posts inplannen.

Geen enkele werkdag is hetzelfde!

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Over 5 jaar is mijn praktijk gegroeid naar een goedlopend bedrijf. Hopelijk heb ik tegen die tijd een eigen praktijkruimte, zodat ik mijn workshops in mijn eigen ruimte kan geven.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Geloof in jezelf! Dat is het allerbelangrijkste.

Als iets niet lukt, durf dan ook om hulp te vragen. Je hoeft niet in je eentje continu het wiel opnieuw uit te vinden.

En zoek een fijn netwerk, zodat je niet het gevoel hebt dat je er in je eentje voor staat.

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Wil je meer informatie over mij en mijn praktijk? Kijk dan op www.kinderpraktijk-amare.nl
Op Facebook en Instagram kun je terecht voor tips, adviezen en nieuwtjes.


Dank je wel voor het interview Hanneke! Ik kan me helemaal vinden in je tips ! Geloven in jezelf vind ik zelf ook een heel belangrijke!

Ken jij Hanneke nog niet? Ga haar dan zeker volgen op Facebook & Instagram door te klikken op links hierboven!

Liefs,
Nora

Deze interviews vind je ongetwijfeld ook wel interessant!

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.