6 redenen waarom je beter NU een Virtual Assistant inschakelt

Virtual Assistant inhuren 6 redenen

Wat ik rond mij vaak hoor en lees, is dat ondernemers het uitstellen om een VA onder de arm te nemen. Want ze vinden dat het nog ‘te vroeg’ is. 😬

De meeste mompreneurs gaan pas een Virtual Assistant inhuren wanneer ze al bijna aan het verdrinken zijn in het werk. Dat is zo typisch aan vrouwen en mama’s, dat we pas hulp inroepen wanneer het (bijna) te laat is.

Weet je wat het lastigste is daaraan? Buiten het feit dat de stress je levend opvreet dan 😏. Wanneer je al bijna kopje-onder gaat door al je to do’s, heb je niet de headspace om taken op een gestructureerde en duidelijke manier uit handen te geven. De communicatie met je VA verloopt meestal dan ook niet super vlot, omdat je maar geen tijd kan vrijmaken hiervoor.

Maar goed! Ik deel hier even 6 redenen met jou waarom je er beter NU voor kiest om een Virtual Assistant in te schakelen.

1) Als je wilt groeien, heb je ooit wel hulp nodig in je bedrijf

Weet je, als je wilt groeien met je onderneming, als je meer wilt gaan verdienen, als je je bedrijf wilt tillen naar een hoger niveau en meer mensen wilt helpen met je product of dienst … Tjah dan is het onvermijdelijk om op een bepaald moment hulp te moeten inroepen in de vorm van werknemers of freelancers.

De eerste kleine stap naar uitbreiding is meestal een Virtual Assistant inhuren. Iemand die je een beetje overal voor kan inzetten, van basis administratie, marketing tot je kladschrift omtoveren tot een prachtig e-boek.

En als je die VA neemt alvorens je dreigt te verdrinken in al je werk, heb je meer ruimte om je VA duidelijke / consequente instructies te geven.

Aan het begin van elke samenwerking is er een soort van kennismakingsfase waarbij jij en je VA leren om goed op elkaar in te spelen. Als je met 10 deadlines in je hoofd zit, zal je niet altijd even consequent kunnen communiceren met je VA, waardoor projecten en taken langer duren dan eigenlijk de bedoeling is.

Dus als je wilt gaan voor groei, raad ik je aan om op tijd hulp toe te laten in je business!

2) Niet meer alleen in je bedrijf

Gewoon al het idee dat je als solo-entrepreneur niet meer alleen bent in je business, geeft vaak al een boost aan motivatie en energie.

Ik merk zelf dat wanneer klanten bij mij hun eerste kennismakingsgesprek hebben gehad en hebben besloten dat ze met mij in zee willen, ze meteen een last van hun schouders voelen vallen.

Zo het gevoel van: “Fieuw! Ik hoef het niet meer alleen te doen!”

Een goede VA zal trouwens ook altijd met je meedenken, en afkomen met ideeën die je processen vergemakkelijken, versnellen of waardoor je je publiek kan verruimen. Zo is het bij mij geen uitzondering dat ik plots out of the blue een klant van mij een berichtje stuur met een leuk idee.

3) Geen tijd meer verliezen met dingen uitzoeken

Vaak heb je als ondernemer fantastische ideeën om je bedrijf te doen groeien, of om een wijder publiek aan te trekken, maar weet je niet precies hoe je dat technisch gezien allemaal kan verwezenlijken.

In plaats van je tijd te verspillen met eindeloos op Google en Youtube te zoeken naar dé oplossing, is het vaak veel efficiënter en kostenbesparend om een VA aan te nemen voor dat project. Zij heeft meestal wel de kennis en inzichten die nodig zijn, waardoor je sneller je idee kan lanceren.

Het gaat hier zelfs niet altijd over super ingewikkelde dingen, maar als je bijvoorbeeld een webshop of een online school wilt oprichten en niet weet waar te beginnen, is het zonde om maanden op zoek te gaan naar de oplossing, terwijl je meteen al had kunnen beginnen met de creatie en verkoopstrategie.

4) Eindelijk de dingen gedaan krijgen die op je to-dolijst staan

Of het nu voor je privé of voor je bedrijf is, het geeft voldoening om taken van je to-dolijst te kunnen schrappen.

Ik ga hier nu niet staan schreeuwen dat je plots volledig bij bent met al je to do’s als je een VA aanneemt, maar het zal daar toch wel goed in de buurt kunnen komen.

Ondernemers denken vaak dat ze pas iemand erbij kunnen halen als ze structureel handen te kort komen. Maar niets is minder waar. Meestal ben je al erg hard geholpen als je om de zoveel tijd eens wat taken aan iemand kan overlaten, of iemand een paar uurtjes per week inhuurt tijdens de piekmomenten van je bedrijf. Of als je hier en daar eens een projectje uit handen kan geven, waarvan je zelf niet precies weet hoe je het best kan aanpakken.

Wat ik je aanraad om te doen, is om zelf even na te gaan aan welke taken jij het meeste tijd spendeert gedurende de week, en of het mogelijk is om deze taken uit te besteden. Zo zorg je ervoor dat je tijd overhoudt voor al je andere belangrijke to do’s.

5) Meer draagkracht voor een groter klantenbestand

Als je niet meer alles alleen hoeft te doen, is er meer ruimte om bijvoorbeeld nieuwe klanten aan te nemen, of nieuwe producten te ontwikkelen die je (al dan niet passief) kan gaan verkopen.

Het aanwerven van een VA of andere hulp in je bedrijf dient namelijk om op termijn meer omzet te kunnen draaien. Als je dit proces kan versnellen door vroeger een VA aan te nemen, dan doe je dat toch gewoon? Of niet?

6) Tijd overhouden om uit te ademen, terwijl je business loopt

Last but not least …. tijd om te ademen!

De boog kan niet altijd gespannen staan, en toch doen we als ondernemers altijd ons uiterste best om dat wel zo te houden.

Wanneer je weet dat je dingen uit handen kan geven aan iemand die jouw business begrijpt en die je kan vertrouwen, is een weekje (VOLLEDIG) verlof hier en daar plots niet zo eng meer! Ik zet het woord volledig hier even in hoofdletters, want ‘nog snel even een paar mailtjes doen’, of ‘nog snel een blog / instagram post maken voor volgende week’, daar vervallen ondernemers nog wel eens in.

Heb jij het al aangedurfd om werk uit handen te geven? Waarom wel/niet? Laat het weten in de reacties onderaan. 👇🏼

Ps. Wil je een Virtual Assistant inhuren? Kijk dan hier wat ik voor je kan betekenen, en hoe ik te werk ga als VA!

Liefs,
Nora


Pssssst …. Ontvang jij de maandelijkse update al van Ondernemende Moeders? Een mailtje dat je inspireert, uitdaagt en informeert over vanalles in het leven van een mompreneurNee? Meld je hier aan!


Deze artikels vind je ongetwijfeld ook erg interessant!

Pin dit artikel voor later! 👇🏻

Uitgelichte afbeelding: Unsplash

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

2 Replies to “6 redenen waarom je beter NU een Virtual Assistant inschakelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.