In de spotlight: Lindsy Bruin

Toen ik een tijdje terug in mijn Instagram stories vroeg of iemand het leuk zou vinden om een gastblog of interview te schrijven, was Lindsy één van de eersten om aan te geven dat ze dit leuk zou vinden.

Ze is een vrolijke dame, dat zal je wel merken aan de foto, en aan het interview zelf. Lees dus zeker verder!


Wie ben je?

Hi! Ik ben Lindsy, eigenaresse van mijn eigen coaching business voor online onderneemsters, en moeder van Amara (5jr) en Kai (3jr). Daarnaast getrouwd met Leon (ook ondernemer), paardenmama van onze twee jongens Don & Veron en Dita onze hond hoort er ook nog bij! Een gezellige, drukke boel dus wel ?

Vertel eens over jouw bedrijf?

Ik coach onderneemsters die een verandering ondergaan in hun carrière en dit graag goed aanpakken. Zo werk ik veel met VA’s en andere online onderneemsters die een best wel leuk lopende business hebben, maar het nu wat professioneler aan willen pakken door zich te specialiseren of te kiezen voor een bepaalde niche/type klant.

Ook coach ik startende zzp’ers die de transitie maken van werknemer naar ondernemer, want daar komt nogal wat bij kijken. En hoewel we graag werken, het creëren van vrijheid in en buiten onze business is altijd héél belangrijk voor ons!

Hoe ziet je gezin eruit?

Ah, die had ik al even beantwoord in mijn intro. Dat komt waarschijnlijk doordat mijn gezin (inclusief) de dieren bij mij vooraan staan. Ze maken me tot wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe.

Ik ben een echt mensen-mens, wat niet betekent dat ik niet alleen kan (en soms wil) zijn, maar vooral dat mijn dierbaren altijd mijn drijfveer zijn.

Wat deed je voor je ondernemer was?

Ik heb een best wel flitsende carrière gehad als PA & Officemanager, wat ik graag deed. Zeker in mijn laatste functie runde ik op de achtergrond ‘de toko’ zoals ik dat dan noemde.

Deze baan inspireerde me ook om het echt helemaal zelf te doen. Het werken met mensen, het organiseren en het overzicht bewaken was dus altijd al mijn focus in m’n werk.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Toen mijn dochtertje een jaar oud was, merkte ik dat ik veel flexibeler voor haar wilde zijn. Ook was dat zo’n moment waarop je jezelf aan het herdefiniëren bent en ik was echt klaar voor een volgende stap.

Na twee keer tot de laatste twee te zijn gekomen bij sollicitatierondes en steeds te horen te krijgen dat ik “te ambitieus” was besloot ik dat ik dat eigenlijk ook was ?. En vanaf nu m’n eigen ambities vrij te laten, zelf wel de grenzen van mijn kunnen en willen te gaan bepalen.

Welke ideeën had je over het leven als ondernemer, die nu niet waar blijken te zijn?

Hmm, ik denk geen eerlijk gezegd, maar zo voelde dat niet direct. Ik had verwacht dat ik me heel vrij zou voelen als onderneemster, maar de eerste twee jaren voelden echt alles behalve vrij.

Mede ook wel doordat de start van m’n business best turbulent was (ik bleek zwanger van onze tweede, een maand nadat ik m’n baan opzegde, we net besloten te verhuizen naar een nieuwe gemeente, mijn man zijn baan zag verdwijnen bij een reorganisatie en besloot ook zijn eigen bedrijf te starten) en ik echt moest leren ondernemen.

Je trekt natuurlijk geen deur meer dicht ’s avonds wanneer je voornamelijk vanuit huis werkt, dus het leek één grote chaos in m’n hoofd.

Toch heb ik geleerd me weer ‘vrij’ te spelen doordat ik mijn ondernemersregels nu heel duidelijk heb, heel goed weet wat mijn acties zijn en welke resultaten ik wil bereiken. Nu voel ik me echt een vrije ondernemer.

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Amara gaat inmiddels naar school, Kai is 2 dagen per week bij de oma’s en 2 ochtenden per week bij de peuterspeelzaal.

Meestal heeft m’n man ook nog een ochtend of middag dat hij bij de kinderen is en ik aan het werk. Dus ik heb zo’n 3 dagen per week bij elkaar en wat losse uurtjes die ik aan m’n business en klanten spendeer. Het is vaak even puzzelen, maar het werkt!

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Ik heb geen typische werkdagen, nooit… daarnaar streven heb ik ook opgegeven. Dat frustreerde me zo! Wel heb ik een standaard systeem, wat ik elke dag inzet, en dan werk tot waar ik kan en goed voelt.

Zo begin ik altijd met overzicht creëren. Waar sta ik? Waar wil ik naartoe? En hoe ga ik daar komen? Ik heb standaard calls met mijn klanten staan.

Ik ben in volgorde van belangrijkheid en zolang de tijd het toelaat aanwezig op social media (Insta ➡ LinkedIn ➡ Facebook). Eens per 2 weken schrijf ik een blog, ik ‘klets’ online met mensen, ik organiseer eens in de week iets speciaals en that’s it.

Wanneer ik ’s avonds voldoende energie heb, en er zin in heb, dan pak ik nog wat werk op. Maar ik zorg er altijd voor dat ik m’n energie goed manage, zodat ik de volgende dag me weer energiek voel om er een goede dag van te maken.

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Over vijf jaar ben ik klaar voor een volgende stap. Ik wil dan een omgeving creëren waar het coachen samengaat met een plek voor anderen om te ondernemen én ruimte te houden voor gezin en vrijetijdsbesteding.

Het is een GROOTS plan, dus niet zo 123 op te schrijven, maar het gaat er komen.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Vraag hulp. PUNT.

We zijn ontzettend sterk, we kunnen ontzettend veel, zijn gedreven, intelligent en willen het liefst alles volgens onze standaard én ook nog genieten van het leven.

Dat is fantastisch en dat kan! Maar wanneer het je teveel wordt, dan is het teveel. En dat is niet zwak, dat is het leven. Het zijn altijd de sterken die te lang doorgaan en dan is het des te moeilijker om het goede leven vol te houden.

Ons leven is topsport en ik ken geen topsporter die geen support heeft.

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Als je het leuk vindt om mijn hersenspinsels & kennis te volgen, plus een kijkje in m’n leven te nemen volg je me via Instagram: De highlights van m’n blogs & acties volg je via LinkedIn. En natuurlijk zie je me ook voorbij komen op Facebook.

En nog even over die hulp… ik weet dat er een hoop opdringerige coaches zijn en als ik ergens een hekel aan heb, dan is het ongevraagd advies.

Weet dat je via m’n website altijd een gratis, vrijblijvende coach call aan kan vragen. Tijdens een Zoom gesprek van 30 minuten denk ik met je mee wat jou gaat helpen om ofwel weer vooruit te komen ofwel een volgende stap te nemen.

Ik ga je na dat gesprek niet dagelijks mailen, appen of bellen. Het gesprek is er om jou te helpen en elkaar (wat beter) te leren kennen. Ik denk altijd van harte met je mee. Het lijkt me leuk je binnenkort te spreken!


Dank je wel voor het interview Lindsy!

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.