4 x waarom je een maaltijdplanner nodig hebt & GRATIS download!

4 x waarom je een maaltijdplanner nodig hebt MET GRATIS download3

Voor mij hoort een maaltijdplanner en een weekmenu thuis in het rijtje van de beste productiviteitshacks OOIT!

Ik gebruikte maaltijdplanners al laaaang voor ik ondernemer was, omdat ik ook gewoon in het dagelijks leven zo efficiënt en productief mogelijk wilde zijn. Ik ben als persoon gewoon heel praktisch ingesteld.

Als ondernemende moeder zou ik écht niet meer zonder kunnen! Ik plan de maaltijden elke zaterdagochtend in, daarna doe ik mijn wekelijkse inkopen, en DONE! Ik hoef er verder niet meer bij na te denken, tot het tijd is om te koken.

Het maakt trouwens niet uit of jij diegene bent die kookt, of je partner. Zo’n maaltijdplanner op je koelkast vermindert het heen-en-weer gesprek met “Wat eten we vanavond?” – “Ik weet niet? Waar heb jij zin in?” – “Geen idee? Pasta ofzo?” – “Oh nee, weer pasta? Nee, nee! Misschien iets uit de oven?” – …. om dan te eindigen met weer eens puree en worst 😏

Voor zij die niet werken met een weekmenu, dit zijn de 4 redenen waarom je vandaag nog een maaltijdplanner aan je koelkast moet hangen!

1) Minder tijdverlies

Elke productiviteitshack heeft als doel om tijdverlies tegen te gaan. En dat is ook precies wat zo’n maaltijdplanner doet.

Ten eerste hoef je er maar één keer per week aan te denken, je hoeft er dus maar één keer voor te gaan zitten. Ten tweede weet je op die manier wat je die week nodig hebt van ingrediënten, zodat je maar één keer naar de supermarkt moet, in plaats van dagelijks.

Tenslotte kan je ook meteen aan de slag wanneer het tijd is om te koken. Je hebt alles in huis, en je weet precies wat je te doen staat.

2) Minder stress

Voordat ik begon met een weekmenu, was ik bijna een hele dag bezig met “Wat ga ik koken vandaag?” … en dan is etenstijd bijna daar, en weet ik het nog steeds niet!

Bespaar jezelf die kopzorgen, en plan je maaltijden gewoon in 😅

Als ondernemer is de ene dag misschien drukker dan de andere, en ook hier kan je op anticiperen door het slim gebruik van een maaltijdplanner.

Zorg ervoor dat je op drukke dagen gemakkelijke gerechten inplant, of je de vorige kookdag de groenten al hebt gesneden, of het vlees al hebt gemarineerd. Je kan op drukke dagen ook ingrediënten gebruiken van die vorige dag bijvoorbeeld.

3) Besparen op boodschappenlijst

Aangezien je precies weet wat je nodig hebt voor je maaltijden die week, ga je ook minder andere ingrediënten kopen. Hierdoor ga je niet alleen besparen op je wekelijkse inkopen, maar ook verspilling tegen gaan.

Geen halve bloemkool meer die op zaterdag in de vuilbak belandt bijvoorbeeld 😉

4) Gevarieerd eten

Laat ons eerlijk zijn, als je snel moet besluiten wat te koken, grijp je snel naar je top 5 gemakkelijke gerechtjes 😅

Wanneer je vooraf je maaltijden inplant, maak je het visueel, waardoor je niet drie keer een pastagerecht gaat opschrijven. Dit maakt dat je automatisch gevarieerder gaat koken.

Graag gedaan 😊

Trouwens … op mijn Instagram account @pingetestmama deel ik elke zondag ons weekmenu, met foto’s 😊 Dus als je inspiratie nodig hebt … ga dan zeker eens kijken en volgen!

GRATIS maaltijdplanner!

Goed nieuws! Ik help je met veel plezier aan een maaltijdplanner, zodat je meteen aan de slag kan om je weekmenu in te plannen, en je stress level te verlagen 😉

De GRATIS maaltijdplanner ziet er zo uit!

Geef hier je e-mailadres in, om de maaltijdplanner te ontvangen 🤗

Door te klikken op deze knop, word je ook automatisch aangemeld op de Ondernemende Moeders Nieuwsbrief. Don’t worry! Ik ga je niet spammen, beloofd! Je ontvangt maandelijks een e-mail met tips en inspiratie voor jou als mompreneur.

BONUS TIP: Probeer HelloFresh eens uit

Ik probeerde de maaltijdboxen van HelloFresh uit en eerlijk? Het is gewoon zalig om een doos vol verse ingrediënten te ontvangen, samen met duidelijke en eenvoudig te volgen recepten. Geen tijdverlies meer in de supermarkt, geen urenlang nadenken over wat te koken (vooral als je net zoals ons houdt van gevarieerd eten!). Met HelloFresh wordt alles tot in de puntjes voor je verzorgd. Het is echt een gemak!

De recepten die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd hadden een bereidingstijd van tussen 20-35 minuten. Lekker gemakkelijk dus! Gezonde, huisgemaakte maaltijden klaarmaken voor je gezin, zonder onnodig veel tijd te spenderen aan de inkopen & bedenken van de maaltijden.

Wat ik trouwens nog fijn vind aan HelloFresh, is dat je niet vastzit aan een abonnement. Je kan elke week kiezen of je de boxen wilt ontvangen of niet. Dus het is ook wel handig als je eens wat nieuwe recepten wilt ontdekken en uitproberen, zonder overal op zoek te gaan naar de juiste ingrediënten. 😉

Probeer het eens & krijg tot wel € 85 korting + cadeaus!*

Deze artikels vind je ongetwijfeld ook erg interessant!

Liefs,
Nora

Pin dit artikel voor later! 👇🏻

4 x waarom je een maaltijdplanner nodig hebt MET GRATIS download3

Uitgelichte afbeelding: Unsplash – Becca Tapert

Deze post bevat affiliate links. Dit wil zeggen dat je Ondernemende Moeders steunt door via de gebruikte links een aankoop te doen, want ik verdien er dus een centje aan. Iets aankopen via de links verandert helemaal niets aan de prijs die jij betaalt (tenzij in je voordeel, als ik een korting deel).

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.