Contentkalender voor boost in productiviteit & engagement

Contentplanner content kalender social media plan

Dit is waarom je vandaag nog aan de slag moet met een contentplanner!

Ik heb twee blogs, met elk hun eigen social media kanalen. Ik heb lang handmatig en on the spot posts gedeeld op Instagram en Facebook. Zonder content plan of doel. Ik postte dingen volledig naar gevoel, of naargelang de blogs die ik publiceerde.

Maar dan voelde ik steeds vaker dat het niet meer haalbaar was om last minute content te verzinnen en deze dan ook nog eens handmatig te posten. Zeker nu dat het runnen van mijn VA bedrijf steeds meer tijd inneemt.

In december heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om meer gestructureerd en bedachtzaam te zijn met mijn social media feeds. Want ik besef dat deze kanalen enorm belangrijk zijn voor de groei van mijn blogs en mijn bedrijf.

Wat is een contentkalender of contentplanner?

Wel, een contentkalender / contentplanner is een soort van overzicht waarbij elke dag aangeduid staat waarover je zou kunnen posten op je social media kanalen. Denk maar aan een soort inhaakkalender met allerlei nationale en internationale thema dagen, aangevuld met personaliseerbare content ideeën.

Waarom heb je een contentplanner nodig?

Het is gewoon niet simpel om constant goede content ideeën te verzinnen.

Soms (vaak) is er inspiratie nodig om iets nuttigs te kunnen posten. Vooral als je elke dag of meerdere dagen per week wilt posten op Instagram en/of Facebook.

De combinatie met een planning tool

Voor de beste content plan combineer je een topic kalender met een automatische social media scheduling tool.

Ik gebruik de social media planning tool Later en ik ben super tevreden! Je kan hier niet alleen je posts automatisch laten publiceren, maar voor Instagram kan je dit ook doen op een visuele manier. Door foto’s vooraf te ‘testen’ op je feed. Dit zorgt voor zoveel meer samenhang, en gewoon ook een mooie feed!

Voor content inspiratie maak ik gebruik van de Happy Freelancer Calendar. Dit is een super mooie kalender met elke dag een content tip. Het leuke is dat je dus voor elke dag van de maand goede inspiratie hebt over wat je zou kunnen schrijven, maar dat je dit niet per se op die dag moet posten. Ik schuif hier constant met die leuke ideeën.

Lees ook: 8 x waarom bloggen belangrijk is voor je bedrijf

Voordelen van een content plan

Je content plannen heeft veel voordelen:

  1. Het brengt meer structuur en samenhang op je feed.
  2. Je content is altijd relevant en je post op het juiste moment. Denk maar aan al die nationale en internationale themadagen, feestdagen, schoolvakanties, enzovoort. En dit allemaal zonder elke dag op je telefoon te staren in de hoop dat je geïnspireerd geraakt.
  3. Er is meer continuïteit op je kanalen.
  4. Je gaat productiever te werk door je content creatie te batchen.
  5. Er blijft meer tijd over voor je Instagram Stories en voor échte engagement met je volgers / lezers.
  6. Je hebt meer tijd om na te denken over geschikte hashtags.

Review van de Happy Freelancer contentkalender

Ik ging eind december dus aan de slag met Later in combinatie met de contentplanner van Happy Freelancer.

Sinds januari post ik veel vaker op Instagram, en omdat ik mijn posts vooraf schrijf, zit daar ook meer samenhang in.

Om de twee weken (soms ook even tussendoor) plan ik mijn Instagram posts in. Zo hoef ik daar niet meer naar te kijken, en heb ik meer tijd om te posten op mijn stories, om in gesprek te gaan met mijn contacten op Social Media. Nu is het geen moetje meer dat veel energie vergt, maar meer iets leuks.

Bij de contentkalender van Happy Freelancer krijg je trouwens ook altijd een werkboek met tips over wat je zoal kan posten. Dit is voor mij een grote hulp geweest.

De planner krijg je maandelijks in je inbox. Ik vind dit wel fijn, zo hoef ik me maar te focussen op die maand. En voelt het alsof je een assistente hebt die elke maand even aan je arm trekt: “Tijd om aan de slag te gaan met nieuwe content!”

Die assistente is trouwens een super lieve vrouw, die ik volg op Instagram. En waar ik al erg fijne gesprekken mee heb gehad. Je kan haar vinden onder @happyfreelancerstruggles.

Lees ook: Haal plezier uit je onderneming


Goed nieuws!
Ik mag jullie een korting van 10% geven op de Happy Freelancer Content Calendar!
Ga naar happyfreelancer.club
& gebruik de code ‘Ondernemendemoeders’

Geldig tot eind 2020


Werk jij al met een content plan? Combineer jij een automatische tool en een contentkalender?
Zoja, de welke?

Liefs,
Nora

Social media content kalender plan - Contentplanner - meer engagement - plannen

Uitgelichte afbeelding: Unsplash

Dit artikel kan affiliate links bevatten, wat wil zeggen dat je Ondernemende Moeders steunt door via de gebruikte links een aankoop te doen, want ik verdien er dus een centje aan. Iets aankopen via de links verandert helemaal niets aan de prijs die jij betaalt (tenzij in je voordeel, als ik een korting deel). Dit zijn trouwens altijd diensten & producten die ik zelf heb gekozen.

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.