Ondernemen vanuit plezier

Haal plezier uit je bedrijf!

Plezier halen uit je werk en je bedrijf opbouwen rond je passie is één van de mooiste voordelen van ondernemer zijn. Het is iets van waaruit bijna elke ondernemer start met een eigen bedrijf.

Maar wist je dat een heleboel ondernemers die passie en plezier gaandeweg verliezen? Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt dat je werk je niet meer de voldoening gaf die je verlangt. Mij gebeurde het ook!

Het omkeerpunt

Na de zomer van 2019 had ik zin om weer in mijn werkritme te komen. Ik wilde lekker aan de slag gaan en mijn klanten helpen met nieuwe, inspirerende diensten.

Maar in plaats daarvan……leegte. Ik voelde me ongeïnspireerd, uitgeblust en vastzitten in mijn eigen bedrijf.

Dat is een mooie hè, dat je een eigen bedrijf hebt en toch vastzit. Daarom was ik niet voor mezelf begonnen!

Ik had mooie plannen toen ik startte, ik ging doen wat IK wilde doen, IK had het voor het zeggen. Nou, daar was niet veel meer van te merken na die zomer.

Na enkele frustrerende valse starten, besloot ik een experiment te doen: tot het einde van 2019 zou ik, in mijn bedrijf, alleen maar doen waar ik blij van werd! Ik gaf mezelf vier maanden cadeau om niet te denken aan omzet, maar mijn eigen plezier in het ondernemerschap weer terug te vinden. Klinkt geweldig toch?

Maar het was makkelijker gezegd dan gedaan! Ik wist namelijk helemaal niet wat ik wilde. Ik mocht van mezelf alles doen, maar ik kon niets verzinnen. Dat was even confronterend!

Toen er een idee op kwam voor een challenge in mijn Facebook-groep, waagde ik de sprong. Deze challenge over hoe je meer vrolijkheid in je huis haalt (en dus niet over opruimen), lag wat buiten mijn vaste thema’s, maar ik had er zelf veel zin in. Ik geloofde er in!

Met veel plezier was ik vier weken bezig met het opzetten en uitvoeren ervan. Zelfs toen het niet vlekkeloos ging, zelfs toen het na sommige video’s wat stil bleef, had ik meer plezier dan in de weken ervoor. Ik kon namelijk het ‘moeten’ even helemaal loslaten! Een hoop ruis liet ik achter me: alle tips van experts, alle webinars met goed advies, iedereen die me vertelt hoe ik mijn bedrijf moet bouwen. Ik liet het los om te doen wat mij inspiratie geeft.

Het was uiteindelijk de schop onder mijn kont die ik nodig had. Het leidde namelijk tot een groot besluit: ik gooide mijn bedrijf totaal om! Ik besloot zoveel mogelijk te gaan werken vanuit mijn eigen ‘zone of joy’.

Dat betekent dat ik voornamelijk wil aanbieden wat positieve impact heeft op anderen, maar OOK op mezelf! Denk aan diensten waar ik niet over uitgepraat raak en onderwerpen die ik met passie deel!

Lees ook: Van huismoeder naar ondernemer

Hoe krijg jij meer plezier uit je bedrijf?

Ben je benieuwd naar de voordelen van werken vanuit je “zone of joy”?

  • Door met passie en positiviteit te werken, heb je meer energie!
  • Je enthousiasme straalt direct af op je (potentiële) klanten!
  • Je hebt plezier in je werkdag en dat maakt je een nog leuker persoon ná je werkdag!

Eigenlijk heeft het alleen maar voordelen: je werk is leuker, jij bent leuker én je leven is leuker!

Dus nu ben ik uitgepraat over mijn passie en vraag ik aan jou: Wat zou jij doen met je bedrijf als je jezelf toestemming geeft om vooral te doen wat JIJ leuk vindt?

En als je daar een antwoord op hebt: Wat houdt je nog tegen om daar helemaal voor te gaan?

Mijn antwoord? Ik liet me door niets meer tegenhouden om een bedrijf te starten waarbij ik anderen inspireer en motiveer om meer ‘joy’ in hun (werk) leven te creëren! Binnen vier weken gooide ik de boel om en begint 2020 voor mij in mijn ‘zone of joy’!

Ik ben natuurlijk stiekem heel benieuw naar je antwoord, dus deel het met ons in de reacties of via de onderstaande links!

Lees ook: Ochtendroutine van een ondernemende moeder

Liefs,
Eveline

Ondernemen vanuit plezier passie uit je bedrijf halen

Uitgelichte afbeelding: Unsplash

Investeren in jezelf_ Deze mompreneur vertelt haar persoonlijk verhaal over ondernemen - Ondernemende Moeders (1)

Deze blog is geschreven door Eveline:
“Hoi, ik ben Eveline, mama van twee mooie meiden en onderneemster. Om mijn leven nog leuker te maken, gooide ik eind 2019 het roer van mijn bedrijf als professional organizer om. Nu met Evie’s Joy Factory volg ik mijn eigen hart en inspireer ik vrouwen om ook hun leven leuker te maken. Ben jij toe aan meer joy? Zoek me dat op via de onderstaande links!”

Website: https://www.eviesjoyfactory.nl//
Facebook:
eviesjoyfactory
Instagram: @eviesjoyfactory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.