Thuis werken in pyjama?

Thuis werken in pyjama - 3 redenen om je aan te kleden

3 x waarom je pyjama plaats moet maken voor een échte outfit wanneer je thuis werkt

Je hebt je eigen bedrijf. Je werkt lekker comfortabel van thuis uit, zonder collega’s in de buurt. Lekker thuis werken in pyjama!

Ondernemers die van thuis uit werken durven zich wel eens te laten gaan. In loungewear achter de computer, misschien zelfs een hele dag in bed werken. Who cares! Er is toch niemand in de buurt om je voor op te tutten.

Op Instagram zie ik hier en daar de hashtag #ondernemeninpyjama voorbij komen. En ik gebruik deze hashtag ook, niet omdat ik onderneem in pyjama, maar omdat dit een synoniem is geworden voor ‘thuiswerkende ondernemer’.

Nu, ik ga al meteen iets bekennen … Ik heb geen pyjama’s! Say whaaat??! Nope geen enkele! Althans niet het soort waar je een hele dag mee kan rondlopen. Ik koop geen loungewear, omdat ik gewoon niet zie wanneer ik deze zou dragen?

Elke ochtend kleed ik me aan en maak ik mezelf klaar voor de dag. Ah ja, want ik moet de deur uit om de kinderen naar school te brengen. Thuis werken in pyjama is voor mij dus sowieso niet praktisch.

Maar goed, mezelf klaarmaken maakt een deel uit van mijn ochtendroutine. Zodat ik meteen kan beginnen aan mijn werkdag, met volle goesting!

Een onverwachte Zoom meeting? No problem! Even snel een frisse neus halen? Allright!

In deze blog geef ik je graag drie redenen waarom ook jij je best klaarmaakt voor je werkdag, met een volledige outfit en al …

1) Jezelf aankleden is bewust kiezen voor een boost in energie

Ok, ik geef toe … een hele dag in je pyjama rondlopen klinkt Z-A-L-I-G! Maar waarom klinkt dat zo goed in mijn oren? Omdat ik een dagje in pyjama link aan chillen, lekker slenteren van mijn bed naar de zetel, met al dan niet iets lekkers in de hand. Het idee van een dag in pyjama, daar word ik persoonlijk heel lui van.

Wanneer ik me was, aankleed, en ook wat oogpotlood en mascara op doe, dan voel ik me klaar voor de dag. Dat voel ik de energie om mijn takenlijst af te werken!

2) Jezelf motiveren door fully-dressed achter je computer te zitten

Dit sluit een beetje aan met de boost aan energie hierboven. Wanneer ik mezelf aankleed en klaarmaak voor de dag, voel ik de motivatie om te werken aan mijn bedrijf, en mijn twee blogs. Dan voelt het alsof ik het allemaal wel aankan!

Ik denk dat het iets psychologisch is, maar als ik zou werken in pyjama dan zou ik nergens zin in hebben. Ooh die blog? Daar verdien ik toch niets aan, ik doe het een andere keer wel! Pfff Instagram? Later! En dan bedoel ik niet de app.

Het heeft iets motiverends om jezelf klaar te stomen voor een productieve werkdag door je pyjama in te wisselen voor een echte outfit.

3) Meer zelfvertrouwen door je loungewear in te ruilen voor een leuke outfit

Of we het nu willen of niet, kleding heeft een invloed op hoe we ons voelen. Het heeft een effect op ons zelfvertrouwen. Een outfit kan je ongemakkelijk maken, het kan je krachtig doen voelen, gemotiveerd, zelfzeker, of juist heel onzelfzeker.

De relatie tussen je kleding en je gemoedstoestand is er natuurlijk ene die in twee richtingen gaat. Je spendeert meer tijd aan je kleding en uiterlijk wanneer je gelukkig / blij bent. Maar je wordt ook gelukkig / blij wanneer je de tijd neemt voor je kleding en uiterlijk.

Natuurlijk bedoel ik hier niet dat je thuis moet werken in een jeans die snijdt in je heup en een blouse die ongemakkelijk zit. Nee! Ik ben zelf een jeggings-mama (shhhhtt geen commentaar!).

Je kan je lekker comfortabel kleden, maar toch mooi genoeg, zodat jij je goed in je vel voelt. Zodat je gemotiveerd bent, en je energie krijgt. Een comfortabele outfit waarbij als je buiten gaat en iemand tegenkomt van je schooltijd, je niet in de grond wilt zakken.

Hoe sta jij hier tegenover? Ben jij Team Pyjama of Team Aankleden? Reageer onder deze blog!

Liefs,
Nora

Thuis werken in pyjama - 3 redenen om er nu mee te stoppen en je aan te kleden

Uitgelichte afbeelding: StockSnap

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

4 Replies to “Thuis werken in pyjama?

 1. Denk dat het heel persoonlijk is wat werkt en wat niet – ik ben zelf absoluut niet minder productief als ik in een gemakkelijke slobberoutfit, aan het werk ben. Om naar buiten te gaan kun je je altijd weer omkleden 😉 (Is hier in Duitsland eigenlijk ook vrij gebruikelijk, dat je je binnenshuis anders kleedt dan buitenshuis.)

  1. Hoi Fem!
   Het is uiteraard voor elke persoon anders! In de blog hierboven lijst ik gewoon even de valkuilen op. En in mijn geval zijn deze heel accuraat. Dat zal voor iedereen anders zijn.

   Dank je wel voor je reactie trouwens!

   Groetjes
   Nora

 2. Helemaal mee eens Nora.. Dat gevoel heb ik ook. Net iets meer energie om aan je dag te beginnen. Ik moet wel toegeven dat als ik weet dat ik een ‘binnenblijf’ dagje heb, ik me toch wel weer omkleed in mijn iets comfortabelere thuiskleding ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.