6 x voordelen van je eigen baas zijn als mama

Mompreneur worden - 6 voordelen van je eigen baas zijn als mama

6 redenen waarom ik ervan hou om mompreneur te zijn

Het begrip mompreneur zie je hier vaak terugkomen op mijn blog. Ik vind het gewoon een fantastisch woord! Het mama zijn staat in dit woord op de eerste plaats ‘MOM’, en het zit volledig verweven in het ondernemersverhaal, entrepreneur zijn.

De reden waarom ik begonnen ben met mijn bedrijf is vooral omwille van het feit dat ik mama ben. Ik was bijna 8 jaar bewust thuisblijfmama. Na de geboorte van mijn dochter heb ik ontslag genomen, en sindsdien ben ik niet meer actief geweest op de arbeidsmarkt.

Dit betekent natuurlijk niet dat ik al die tijd heb stil gezeten. Nee! Ik heb mij ten eerste gefocust op de opvoeding van mijn kids, en het runnen van het huishouden en het gezin. Maar ondertussen was ik ook constant bezig met mezelf op te leiden. Meer hierover kan je lezen in mijn blog: van huismoeder naar ondernemer.

Maar wat ik vind nu precies leuk aan mompreneur, ondernemende moeder, zijn? Waarom zou je moeten kiezen voor je eigen baas zijn?

1) Er zijn voor de kids

Ik gooi vaak met de term ‘helikoptermoeder’, omdat ik het gevoel heb dat ik zo’n mama ben. Ik vind het voor mezelf, en voor mijn kids, super belangrijk om altijd klaar te kunnen staan voor mijn twee kids.

Als ze ziek zijn, eens geen school hebben, of wanneer het vakantie is, wil ik niet het gevoel hebben dat ik hen ergens MOET gaan afzetten, gewoon omdat ik er niet kan zijn. De nadruk ligt hier dus op ‘moet‘. Want hoe groter ze worden, hoe fijner ze het zelf vinden om een kampje te doen, of om naar de opvang te gaan. Maar ik vind het voor mezelf niet leuk dat ik het gevoel heb dat ik geen andere keuze heb dan opvang te regelen.

Ik besef natuurlijk dat niet elke mama een helikoptermoeder is, en maar goed ook ?. Maar er zijn voor de kids is meestal toch een deel van de reden om ‘je eigen baas’ te willen zijn.

2) Doen waar ik van hou

Nog iets wat ik super belangrijk vind, is om te blijven doen waar ik van hou. Ik wil mijn energie schenken aan iets waar ik zelf blij van word. Het leven is sowieso al druk genoeg met kinderen. Dan wil ik het liefst energie en vreugde halen uit het werk dat ik dag in en dag uit doe.

Ik ben sowieso niet iemand die eentonig werk aankan. Daarom vind ik het fantastisch om als Virtual Assistant te mogen werken. Mijn takenpakket is zo uitgebreid dat ik bijna huppel naar mijn bureau.

En buiten het VA zijn, ben ik ook nog blogger, waardoor mijn dagplanning er nog verscheidener uit ziet.

Ik onderhoud mijn twee verschillende socialmediakanalen met andere doelgroepen en vibes. Soms vind ik het leuk om stories te maken voor het ene instagram account, en andere keren ben ik meer te vinden voor het andere account. Het mooie is dat ze allemaal deel uitmaken van mijn bedrijf!

Het grote voordeel van je eigen baas zijn, is dat je dus kan bepalen wanneer je wat doet. Ik speel bijvoorbeeld heel hard in op hoe ik me die dag voel.

3) Werken wanneer ik kan

Als drukke mama vind ik het ook fijn dat ik mijn werk kan organiseren rond mijn gezin en kids. En niet andersom.

Wanneer de kids school hebben werk ik simpelweg tijdens de schooluren. Maar tijdens de vakanties vertraag ik. Of probeer ik bijvoorbeeld alleen maar ‘s morgens en/of ‘s avonds te werken.

Ook wanneer er zieken in huis zijn, of ik eens weg wil met vriendinnen, dan plan ik mijn werk daar ook gewoon omheen. Dit betekent niet dat ik mijn werk niet serieus neem, maar dat ik van de vrijheid geniet om mijn taken in te plannen hoe ik wil.

4) Meer voldoening

Sinds ik mijn eerste klant mocht helpen met haar administratie en online aanwezigheid, voelde ik een enorme voldoening! Ik ben sowieso iemand die blij wordt van een mooie tekst, een mooie feed, een goed lopende automatisatie, … Maar als je klant zich dan ook nog eens erg geholpen voelt, dan denk ik ‘Aaaaah, hier doe ik het voor!’.

Gewoon het feit dat ik een mama kan helpen om het gewicht op haar schouders te verlichten, vind ik echt wow!

Op mijn blogs heb ik dit gevoel ook wanneer iemand reageert dat ze écht iets hebben gehad aan mijn blog.

Ik probeer trouwens altijd iets van waarde mee te geven in mijn blogs. Dit hoeft niet altijd puur informatief te zijn, maar ook het gevoel van herkenning kan veel betekenen, of een stukje entertainment, een nieuw inzicht, of zelfs het gevoel geven van ‘ik ben niet alleen!’.

5) Realistische kans op groei

Wanneer je bij een werkgever aangenomen wordt voor een bepaalde job, is er niet altijd zicht op promotie, groei. Maar je eigen baas zijn, voor jezelf werken betekent dat er altijd een realistische kans is op groei. En ik praat hier zeker niet alleen over financiële groei.

Ik heb het gevoel dat ik steeds meer dingen bijleer, en daardoor meer diensten kan aanbieden. En dat ik op weg naar financiële groei ook veel prachtige mensen kan ontmoeten, en kan groeien als persoon.

6) Kunnen kiezen voor wie ik werk

Dit is voor mij een hele belangrijke. Als moslima is het niet altijd even gemakkelijk geweest om mij op de arbeidsmarkt te begeven. Van sollicitatie tot het effectief meedraaien in een bedrijf werd ik geconfronteerd met bepaalde vooroordelen, misplaatste grappen, afgunst, enz.

En ik besef dat ik dit niet hoef te aanvaarden, alleen maar om een loon te hebben. Ik wil mij omgeven met positieve mensen, met prachtige mama’s die connectie belangrijker vinden dan de looks van de ander. Dat ik bijvoorbeeld 5 keer per dag bid, tussen mijn werkuren door, is dan ook niemands zaak meer.

Welke voordelen zie jij nog in ‘je eigen baas zijn’? Deel het hieronder met mij, en andere mompreneurs!


Pssssst …. Ontvang jij de maandelijkse update al van Ondernemende Moeders? Een mailtje dat je inspireert, uitdaagt en informeert over vanalles in het leven van een mompreneurNee? Meld je hier aan!

Door op de knop te klikken, ga je akkoord dat ik je af en toe nieuwe updates & e-mails stuur. Maak je geen zorgen, ik ga je niet spammen, daar hou ik zelf ook niet van! Je kan je trouwens altijd uitschrijven via een link in de mails.


Liefs,
Nora

Mompreneur worden - 6 voordelen van je eigen baas zijn als mama

Uitgelichte afbeelding: Unsplash

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.