In de Spotlight: Monica van Mamma Mudrikah

Mamma Mudrikah

Monica is een super lieve vrouw, mama van vier kinderen, en ze is gek op koken. In haar bedrijf werkt ze vooral met de Indonesische keuken. Het water staat me meteen in de mond, wanneer ik haar Instagram feed bekijk. Yumm!! Ik ben ook een foodie in hart en ziel 😅

Maar goed, nu laat ik Monica zelf aan het woord!


Wie ben je? 

Ik ben Monica Bekker

Vertel eens over jouw bedrijf? 

Mijn bedrijf heet Mamma Mudrikah. Ik heb een passie voor lekker koken en ik houd van lekker eten. 

De liefde voor de Indonesische keuken is ontstaan uit de wens om Indonesië een stukje dichter bij ons te krijgen en om zo het ultieme (verre) familie gevoel tot uitdrukking te laten komen. Dit omdat mijn man, Martijn, geadopteerd is uit Indonesië. In zijn adoptiepapieren staat dat zijn biologische moeder de naam Mudrikah had.

Het idee voor Mamma Mudrikah begon op een dag in april 2018 in Noordwijk. Heerlijk zittend in het zand zat ik met man en kinderen te praten en fantaseerde ik om iets te gaan doen met mijn liefde voor de Indonesische keuken 

Al gauw ontstond de naam Mamma Mudrikah, ter ere van Martijn zijn mamma.

De eerste potten homemade Atjar Tjampoer met kenmerkend lapje batikstof om de pot heen stonden al snel op de toonbank van de plaatselijke toko. 

Ik wilde heel graag mijn Indonesische gerechten delen met anderen, maar ik durfde die stap niet zo goed te nemen. Ik was onzeker of men mijn eten wel lekker zou vinden.

Ik ben blij dat ik de stap heb genomen en ik ben dankbaar dat we in korte tijd zo gegroeid zijn en dat ik steeds meer mensen van de Indonesische keuken kan laten genieten, want die zit zo vol kruiden, subtiele smaken en spannende specerijen.

Na een lange dag in de keuken geniet ik elke keer weer van de berichtjes dat het eten verrukkelijk was!

Hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben dus getrouwd met Martijn al bijna 19 jaar en samen heb we 4 kinderen. Een dochter van 16 en 3 zoons van 14, 11 en 5.

Wat deed je voor je ondernemer was?

Voordat ik kinderen kreeg was ik moderne balletdanseres, daarna gaf ik hierin ook les ( nog steeds).

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Ik wilde heel graag iets doen met mijn passie en dat is o.a. koken!

Welke ideeën had je over het leven als ondernemer, die nu niet waar blijken te zijn?

Eerlijk gezegd had ik er niet echt een idee bij. Ik denk dat ik niet eens had gedacht dat ik daadwerkelijk succes zou hebben en op zou kunnen zetten wat ik nu gedaan heb.

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Ik vind het een ideale manier van werken. Ik kan zoveel mijn werk plannen als de kinderen op school zitten. Ik ben altijd in de buurt als ze mij nodig hebben en ik kan echt iets voor mezelf doen. Ik bepaal wat en wanneer ik het doe en dat bevalt echt heel goed

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

De dag van te voren heb ik al lijstjes gemaakt wat ik allemaal moet doen en vooral in welke volgorde. De meeste boodschappen heb ik dan al gedaan. Zodra de kinderen de deur uit zijn duik ik direct de keuken in. Ik maak alles en zet alles klaar voor de afhalers. Die komen meestal in de avond dus dan staat alles gereed  en dat scheelt tijd in de avond. Dan volgt een minder leuk gedeelte en dat is de keuken poetsen en opruimen haha.

Social media bijhouden, bedenken wat ik er op zal plaatsen en natuurlijk de administratie.

Ook geef ik nog 2 keer per week les op een middelbare school (dans). Even totaal iets anders, maar zeker ontzettend leuk.

Als dat allemaal gedaan is moet ik natuurlijk nog koken voor mijn gezin haha dus een volle dag!

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Dat vind ik best een lastige vraag. Natuurlijk heb ik dromen en wensen wat ik allemaal wil doen. Een grote wens is om een kookboek te schrijven voor kinderen en dan natuurlijk met Indonesische gerechten. Dat zou ik geweldig vinden als dat er over 5 jaar is. Misschien niet over 5 jaar, maar een toko openen is wel een andere grote droom.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Ik zou als eerste willen zeggen gewoon ervoor gaan!!

Ik ben erg onzeker geweest en wist niet of men mijn eten wel zou gaan bestellen en lekker zou vinden. Als ik kijk waar ik begon en waar ik nu ben, dan heeft het mij zoveel gebracht. Zoals zelfvertrouwen, mooie nieuwe contacten. Ik heb heel veel geleerd en leer elke dag weer. En dat vind ik echt een verrijking.

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Ik ben te volgen op:

Instagram: https://www.instagram.com/mammamudrikahfood/
Facebook: https://facebook.com/mammamudrikah/


Dank je wel voor het interview Monica! Wow ik wist niet dat je balletdanseres was! Fantastisch 😍 Wij delen een droom trouwens, ik wil onder de naam van mijn andere blog PinGetest.be, in de toekomst ook een kookboek voor kinderen uitbrengen 💪🏼

Ben je benieuwd naar de heerlijke gerechten van Monica? Ga haar dan zeker volgen op haar socialmediakanalen door te klikken op de links hierboven! Ben je van omgeving Zwijndrecht NL, bestel dan eens een heerlijk Indonesisch gerecht! 😋

Liefs,
Nora


Deze interviews vind je ongetwijfeld ook wel interessant!

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.