Stel jezelf deze 3 vragen en voorkom een burn-out

Van verschillende vrouwen hoor ik dat ze continue AAN staan. De agenda in hun hoofd is continue afspraken, deadlines en verplichtingen op elkaar aan het afstemmen. Werk, kinderen, huishouden, mantelzorgtaken voor een ziek familielid: alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. We willen alles zo goed mogelijk doen en het liefst niets uit handen geven.

Ik weet hoe het voelt om al die ballen hoog te houden, maar gezond is het niet, want uitputting ligt op de loer. Hoe kun je de kracht in jezelf weer terug vinden en compassie voor jezelf voelen? In deze blog vertel ik je hoe ik dat doe.

Continu AAN staan, kan – zeker als je dat langere tijd doet – gevolgen hebben voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Denk aan spanningshoofdpijn, migraine, stress en allerlei andere pijntjes in je lichaam die je niet kan verklaren.

Je bent vrouw van, moeder van, dochter van, schoondochter van, werknemer van en ga zo maar door. Vermoeiend hoor ik je denken. Zoveel verwachtingen, zoveel rollen die vervuld moeten worden, zoveel rekening te houden met de ander.

Maar wanneer kom jij aan de beurt? Wanneer denk jij eens aan jezelf? Hier is namelijk niets mis mee. Het is juist erg gezond en draagt bij aan persoonlijke rust, zowel mentaal als fysiek. Ik noem het je persoonlijke energiehuishouding!

En ja, ik ben ook die vrouw geweest, en nu nog steeds, alleen reflecteer ik erg veel en doe ik nu alleen dingen die ik leuk vind. Ik ben een duizendpoot en ben er trots op.

‘Voorkom een burn-out? Hoe bedoel je?’ hoor ik je al denken. Nou het zit zo;

Stel jezelf de volgende drie vragen:

  1. Doe ik dit met alle liefde?
  2. Haal ik hier voldoening uit?
  3. Voed ik hiermee mijn persoonlijke energiehuishouding?

Als het antwoord JA is… Good for you BossMom!

Maar is het antwoord NEE? … Kijk dan even kritisch naar je energielek. Waar komt het gevoel vandaan? Reflecteren is de sleutel tot succes.

Soms hoef je maar een aantal kleine dingen te veranderen om weer energie te krijgen van hetgeen je met liefde wil doen. Als jij namelijk de dingen doet waar je energie van krijgt, waar jij een happy gevoel van krijgt, dan zullen anderen om je heen dat ook voelen en daar ook de vruchten van plukken.

Doe het vooral met veel liefde en toewijding, dan zal het niet meer voelen als ‘alle ballen in de lucht’ houden en als ‘een rol’ die je aan het vervullen bent.

Blijf je eigen authentieke ZELF, en spreek het ook uit als het je teveel is geworden. Laat je dierbaren weten dat je even een stap terug zet en wat meer tijd voor jezelf neemt. Daar is niets mis mee! Wees trots op jezelf en omarm jezelf! Jij mag er zijn!

Als moeder van drie kinderen weet ik hoe belangrijk zelfzorg is. Mijn ervaringskennis en ruim 15 jaar ervaring als Social Worker wil ik inzetten om vrouwen zoals jij op alle leefgebieden bij te staan. Dit doe ik via mijn eigen onderneming ‘Mira Femme’. Neem zeker contact met mij op, als je hulp nodig hebt om een burn-out te voorkomen!


Voorkom een burn-out

Deze blog is geschreven door Samira van Mira Femme, Allround Social Worker & Compassie Coach voor vrouwen. Je kan bij haar terecht voor therapie & coaching! Voorkom een burn-out en ga haar even volgen op Instagram

Website: www.mirafemme.nl
E-mail: info@mirafemme.nl
Instagram: @mira_femme

Deze artikels vind je ongetwijfeld ook erg interessant!


Pssssst …. Ontvang jij de maandelijkse update al van Ondernemende Moeders? Een mailtje dat je inspireert, uitdaagt en informeert over vanalles in het leven van een mompreneurNee? Meld je hier aan!

Pin dit artikel voor later! 👇🏻

Voorkom een burn-out ondernemende moeders coach mindset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.