5 manieren om online ondernemen minder tijdrovend te maken

Online ondernemen minder tijdrovend maken

Online ondernemen wordt steeds populairder, simpelweg omdat we als samenleving ook meer en meer digitaliseren en meer online kopen en verkopen. Als je bijvoorbeeld een fysieke winkel hebt, zal je deze afgelopen jaren hebben gemerkt dat je bijna verplicht werd om online te gaan.

En weet je? Ik vind dat net goed! Op die manier bouw je aan twee inkomstenstromen, en dat is net heel positief voor jou als ondernemer.

Het nadeel? Jah, dat is natuurlijk dat in dat online ondernemen en de marketing errond enorm veel tijd gaat zitten. Tijd die je als ondernemende moeder sowieso niet op overschot hebt. En dat brengt mij bij deze tips om online ondernemen minder tijdrovend te maken

1) Productieve mindset

Alles begint met je mindset, of je nu online of offline onderneemt. Maar vooral wanneer je het allebei wilt gaan doen, is het belangrijk om alles in je business (en alles in je leven als mama) zo efficiënt mogelijk te gaan doen.

Hierbij ga je jezelf beter moeten leren kennen, je eigen belemmeringen onder ogen komen, en in actie komen. Werken aan je mindset dus!

2) Focussen op wat belangrijk is

Wanneer je als ondernemer nogal veel op je bordje hebt liggen, is het essentieel dat je goed bepaalt wat er precies van belang is voor je business, en wat je gerust kan laten liggen voor later.

Verlies je niet in de details, pak je perfectionisme aan, en ga aan de slag met de taken die de eurootjes binnenbrengen.

3) Leren plannen

De beste manier om online ondernemen minder tijdrovend te maken is om een realistische planning te maken voor jezelf!

Als je nu denkt … “Goh maar ik ben nu eenmaal geen planner.” Maak je dan maar al klaar om enorm veel tijd te verliezen in je business door na elke to do weer te gaan verzinnen wat je nog allemaal moet doen.

Wanneer je op een goede manier leert plannen, zal het er trouwens niet alleen voor zorgen dat je tijd wint, maar ook dat je meer rust krijgt in je hoofd. Wat er dan voor zorgt dat je meer energie hebt, doordat je niet constant overal aan moet denken en constant het gevoel hebt dat je brandjes aan het blussen bent.

4) Automatiseren

Mijn nummer één tip om tijd te besparen als ondernemer in heel dat online gebeuren is om te automatiseren!

Bekijk al je tijdrovende taken rond online ondernemen en marketing, en ga na hoe je deze kan automatiseren. Social Media is een goed voorbeeld van een (heeeeele grooooote) tijdrover. Hoe meer je hierin kan automatiseren, hoe beter!

Deze apps kunnen je bijvoorbeeld helpen met dat automatiseren:

  1. Later, Planoly, Facebook Business Suite, of andere programma’s om je socialmediaposts vooraf klaar te zetten, om ze daarna automatisch te posten op de dagen en momenten die jij kiest.
  2. Tailwind om automatisch te pinnen op Pinterest.
  3. Convertkit om automatische mails te sturen om je potentiële klanten op te warmen voor je producten en diensten, of om bestaande klanten warm te houden .

5) Delegeren

De meest logische volgende stap is natuurlijk om werk effectief uit te besteden. Virtual Assistants zijn hier een goede aanwinst in, omdat ze een beetje overal thuis zijn bij het assisteren in het online ondernemen: denk maar aan social media, marketing, blogs schrijven, webshops bouwen, online leeromgevingen maken, klanten online te woord staan, etc.

Welke van deze 5 tips om online ondernemen minder tijdrovend te maken doe jij al? En vooral … welke niet? Laat het me weten in de reacties of spreek me aan op Instagram! 😉

Elk van deze onderdelen behandel ik trouwens in mijn Time Management training voor ondernemende moeders die je terug kan vinden in de OM Academy!

online time management training
Wil je aan de slag gaan met deze training? Ga dan vandaag nog aan de slag! Het is trouwens mogelijk om te betalen in delen!

Deze artikels vind je ongetwijfeld ook erg interessant!

Liefs,
Nora

Pin dit artikel voor later! 👇🏻

5 manieren om online ondernemen minder tijdrovend te maken

Uitgelichte afbeelding: Unsplash

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.