In de spotlight: Lore van Babygym

Ongeveer 4 jaar geleden lag ik bij Lore op de bank om mijn bekkenbodem te trainen. Ik had hier 2 jaar na de bevalling van mijn zoontje pas tijd voor gevonden en Lore is een top kinesiste!💪🏼 Lang daarna kwam ik haar toevallig tegen op Instagram met haar Babygym, en nu stel ik haar heel graag voor aan jou!


Wie ben je?

Lore Verschueren, kinesiste gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere vrouwen en mama’s na de bevalling en trotse lesgeefster van de Babygym lesjes. Mama’s helpen, mama’s informeren, het is een passie van me geworden.

Vertel eens over jouw bedrijf?

Ik werk als kinesiste in de Move Groepspraktijk in Wilsele, op zelfstandige basis. Daarnaast geef ik dus nog de Babygym lesjes in een leuk knus danszaaltje in fitnesscentrum Respiro in Rotselaar.

Hoe ziet je gezin eruit?

Ik ben al 21 jaar samen met mijn partner Maarten. Samen hebben we een zoon van negen en een dochtertje van drie.

Wat deed je voor je ondernemer was

Choh, ojee, ik zeg net altijd dat ik géén ondernemer ben… ik ben niet zo goed in ‘ondernemen’, geloof ik. Maar goed, de Babygym is wel een béétje mijn onderneminkje geworden. Ik ben meteen na mijn studies als zelfstandige kinesiste beginnen werken.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Ik ben er eigenlijk ingerold. De Babygym lesjes bestonden al en het leek me heel leuk om zoiets met Noah te doen. Maar de toenmalige lesgeefster ging verhuizen en dus zochten ze iemand om de lesjes over te nemen. En zo is de Babygym in mijn handen gerold. Een godsgeschenkje.

Ik heb de lesjes doorheen de jaren meer en meer naar mijn hand gezet, en er allerlei extra dingetjes aan toegevoegd, zoals: babymassage, voetreflexologie, Baby Zumba, een Maxi Cosi dans, advies rond hoe je de motorische ontwikkeling van je kindje kan stimuleren en Sherborne oefeningetjes om ook de sociaal-emotionele ontwikkeling een boost te geven. En nu beschouw ik de Babygym als mijn eigen (geadopteerde) derde ‘kindje’.

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Ik baken mijn werkuren zelf af en slaag er best goed in om me aan die grenzen te houden, ook al is dat niet zo evident als kinesiste. Doordat ik veel mama’s na de bevalling zie, die nog niet terug aan het werk zijn, kan ik ervoor zorgen dat ik amper avonduren moet werken.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag breng ik de kindjes met de fiets naar school, daarna rijd ik door naar de praktijk, waar ik patiënten behandel tot pakweg vijf à zes uur. Daarna keer ik huiswaarts.

Donderdag geef ik het Babygym-lesje in Rotselaar.

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Momenteel beperk ik me tot het in stand houden van wat ik heb. Mijn gezinnetje vraagt nog te veel energie van me en dat gaat voor.

Ik probeer wel stilletjes te groeien op Instagram, al weet ik niet of ik mijn account als een hobby of een deel van mijn job moet beschouwen. Mijn account is een mix van Babygym info, info-posts over het mamalichaam (de bekkenbodem, bekkenklachten,…) en andere dingetjes die me nauw aan het hart liggen, zoals borstvoeding (ook langvoeden), mild, verbindend ouderschap, je goed in je mama lijf voelen, …

Als mijn dochtertje wat ouder is, dan droom ik er wel van om samen met mijn collega, diëtiste Ellen een afsplitsing van de huidige praktijk te maken, die helemaal gespecialiseerd is in vrouwen. Met bijvoorbeeld ook een gynaecoloog, vroedvrouw, psychologe, …

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Gewoon gaan voor je dromen! 💪🏼

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Vooral op Instagram: @babygym_leuven. Ik denk er wel al een tijdje over om mijn naam te wijzigen naar een naam die meer de hele lading dekt. Iets met Mama’s in beweging ofzo, want dat is wat ik graag doe: mama’s in beweging houden, en dat is wat ik ben, een mama in beweging, altijd onderweg op het pad van ‘t moederschap: huppelen en dansen, kruipen en sjouwen, vallen en opstaan, maar altijd in beweging.

Daarnaast ook op Facebook @Babygym Repsiro, maar dat is echt beperkt tot de Babygym activiteiten.


Dank je wel voor het interview Lore! Wie weet zie ik je over een paar maanden wel in zo’n babygym lesje 🤰🏽! Je idee voor een praktijk speciaal voor vrouwen lijkt me echt fantastisch trouwens! 😍

Liefs,
Nora

Deze interviews vind je ongetwijfeld ook wel interessant!

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.