5 x waarom je best kiest voor Convertkit als e-mailmarketing programma

waarom kiezen voor Convertkit als e-mailmarketing programma

Als Virtual Assistant heb ik al met meerdere e-mailmarketing programma’s gewerkt voor klanten. Denk maar aan Mailchimp, MailBlue / ActiveCampaign, MailerLite. Maar mijn topfavoriet tot nu toe is toch écht wel Convertkit. En dat omwille van verschillende redenen …

Natuurlijk zijn er dingen die bij MailBlue bijvoorbeeld handiger zijn, of dingen die Mailchimp beter doet (vb. integratie met Woocommerce webshop). En uiteraard zijn er voor alle tools wel voor- en nadelen.

Maar als het gaat over de algemene ervaring voor ondernemende moeders die hun mailinglijst willen vergroten en zo hun inkomsten willen verhogen … dan is Convertkit toch écht wel een grote aanrader.

Waarom ik Convertkit het beste e-mailmarketing programma vind? Dat lees je hier!

1) Gemakkelijk om mee te werken

Ondernemende moeders die naast hun core-business de e-mailmarketing er nog bij willen doen, hebben nood aan een programma dat gemakkelijk is! En dat is één van de hoofdredenen waarom ik Convertkit aanraad bij iedereen die mijn mening vraagt 😅.

Convertkit wijst zichzelf namelijk helemaal uit. Dit maakt dat je snel doorhebt hoe je de eerste abonnees op je lijst krijgt en hoe je die eerste mails verstuurt. En dat is zeker geen overbodige luxe wanneer je nog duizend andere taken op je lijstje hebt.

E-mailmarketing programma’s zoals Mailchimp en ActiveCampaign zijn zeker goede opties met veel functionaliteiten. Maar ze zijn veel te complex ingericht voor dat wat de meeste mompreneurs met e-mailmarketing willen doen: nieuwsbrieven uitsturen, gratis downloads aanbieden, en automatisch een reeks mails laten uitsturen om te verkopen.

Je moet al bijna experte zijn om deze complexe programma’s onder de knie te krijgen en hier dus het meeste uit te kunnen halen. En dat doet Convertkit dus anders.

Het is zo simpel mogelijk gemaakt om abonnees op je lijst te krijgen, om ze geautomatiseerde mails te sturen, om ze te segmenteren, om te analyseren, enzovoort.

Je kan letterlijk vandaag aanmelden, en in een paar stappen al de eerste abonnees binnenhalen en een volledige automatisatie op poten hebben gezet (mits je een snelle schrijver bent uiteraard 😜).

2) Visueel platform

What you see is what you get.

Zoals ik hierboven al heb aangegeven, dit is een gemakkelijk programma. Alles in Convertkit is zo ingesteld dat je alles op het zicht kan instellen.

Landingspagina’s, pop-ups, formulieren, e-mails … allemaal heel gemakkelijk om te maken en aan te passen naar jouw smaak. En dat is ook niet gek, want dit e-mailmarketing programma is in eerste instantie ontworpen voor creatieve ondernemers en bloggers.

Automatisaties / funnels kan je ook gemakkelijk instellen op zicht. Je doet dit volgens een logische boomstructuur, waar je bij elke stap zelf je voorwaarden en acties kan toevoegen. En zo die customer journey dus visueel kan voorstellen.

3) Overzichtelijke statistieken

Wanneer je inlogt kom je meteen uit op je dashboard. Je hebt meteen zicht op hoe je mailinglijst eraan toe is. Je ziet de groei in aantal abonnees, hoe je e-mails het doen (hoe vaak ze opengedaan worden en hoe vaak er geklikt wordt), en meer.

Als je doorklikt naar je landingspagina’s en formulieren zie je in één oogopslag welke formulieren de meeste abonnees opleveren. Ideaal dus als je wel graag weet wat werkt en wat niet, maar niet de tijd hebt om te duiken in complexe statistieken.

4) Top Customer Service!

Dit is voor mij persoonlijk een hele belangrijke. Soms heb je bij tools en programma’s specifieke vragen, of heb je hulp nodig bij het één of ander. Als de klantendienst dan niet goed is, dan zorgt dat alleen maar voor extra tijdverlies en frustratie.

Ik heb voor verschillende klanten (en voor mezelf) al contact gehad met de customer service van Convertkit. Ik moet zeggen dat dit één van de beste klantendiensten is die ik ken 😍.

Je kan bijna meteen bij één van de medewerkers terecht, die veel zelf kunnen oplossen via de chatbox. Zo hebben ze me ooit al eens gered van een zenuwinzinking. Ik had per ongeluk een hele landingspagina (met bevestigingspagina en mail) verwijderd 😱. De klantendienst heeft mij toen enorm snel geholpen. In een minuut of twee stond alles er weer op 😅.

En ook niet onbelangrijk om te weten … de medewerkers zijn echt supervriendelijk!! 😍

5) Beste prijs-kwaliteit

Zelf ben ik als blogger ooit begonnen met Mailchimp omdat de gratis versie toch iets van automatisatie toelaat (dat is met Convertkit niet zo). Maar van zodra ik meer wilde gaan doen, merkte ik dat dit e-mailmarketing programma toch een grote belemmering begon te worden (zelfs in de betalende versie trouwens).

Mailchimp is namelijk gebaseerd op lijsten. Dat wilt zeggen dat als je een gratis e-boek aanbiedt, een nieuwsbrief hebt, en nog een gratis mini-cursus online wilt zetten om meer mensen op je lijst te krijgen … je gaat moeten betalen voor drie lijsten! Contacten die zich dan inschrijven in de drie lijsten, worden dus drie keer aangerekend.

Convertkit gaat hier helemaal anders mee om. Je contacten komen in één lijst terecht, ongeacht op hoeveel formulieren, pop-ups, landingspagina’s etc. ze zich hebben ingeschreven. Dit is zooo veel beter, overzichtelijker en gemakkelijker. Je bent dan niet beperkt in het aanbieden van leadmagnets (gratis content om mensen op je mailinglijst te krijgen). En dankzij segmentaties en tags kan je toch specifiek gerichte mails sturen naar je publiek.

Persoonlijk vind ik de prijs van Convertkit nog heel goed meevallen, voor het gemak dat je daarvoor in de plaats krijgt.

Het enige wat je bij Convertkit er wel bij moet nemen is het feit dat het allemaal in het Engels te doen is.

Voilà, tot zover mijn lofprijzingen voor dit e-mailmarketing programma! 😅

Wil je er zelf mee aan de slag?

Meld je hier bij Convertkit aan en krijg je eerste 1.000 abonnees gratis.

Heb je nog vragen over Convertkit? Stel ze hieronder in de reacties!

Wil je dat ik je tijdens een sparringsessie help met je strategie rond e-mailmarketing, of om jou te laten zien hoe je Convertkit gebruikt? Boek dan hier je sparringsessie van 30 minuten of 1 uur.


Even een korte poll! Heb je interesse in een online training over Convertkit? Bij genoeg animo, wil ik dit wel maken 😉.

Deze artikels vind je ongetwijfeld ook erg interessant!

Liefs,
Nora


Pssssst …. Ontvang jij de maandelijkse update al van Ondernemende Moeders? Een mailtje dat je inspireert, uitdaagt en informeert over vanalles in het leven van een mompreneurNee? Meld je hier aan!


Pin dit artikel voor later! 👇🏻

5x waarom Convertkit als e-mailmarketing programma

Uitgelichte afbeelding: Unsplash
Deze blogpost bevat affiliate links, wat betekent dat ik een klein procentje verdien wanneer jij iets aankoopt via één van deze links. Verder heeft dit voor jou geen gevolgen. Dit programma heb ik zelf gekozen en betaald.

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.