Top 7 podcasts voor mompreneurs

7 podcasts over ondernemen die jij moet beluisteren!

Ik ben een grote fan van podcasts! Simpelweg omdat het een leuke manier is van bijleren. Dankzij deze podcasts over ondernemen heb ik veel inzichten gekregen. Niet enkel over het ondernemen zelf, maar ook over Instagram, Marketing, en het hebben van een Business Mindset. Dat allemaal tijdens het schoonmaken of onderweg.

Hier deel ik alvast mijn top 7 podcasts over ondernemen waarvan ik denk dat het jou als mompreneur kan helpen.

1) Instagram Secrets – Luke Thompson

Podcasts over ondernemen Instagram Secrets on Apple

Op nummer 1 staat deze van de fantastische Luke! Deze podcast biedt exact wat het beloofd! Het is wel in het Engels te doen, maar zeker de moeite om helemaal te beluisteren!

Instagram Secrets is op dit moment mijn favoriet! Ik heb gisteren de laatste aflevering beluisterd en ik besef dat alle informatie die Luke geeft écht goud waard is. Ik ben dus van plan om alle afleveringen opnieuw te beluisteren en er notities bij te nemen. Super waardevol!

Deze Instagram podcast is volgens mij echt een must voor elke ondernemer die zijn bereik op Instagram wilt vergroten. In elke aflevering is er wel een gouden tip, of een aha-moment. Ik ben superfan!

Beluister de podcast hier!

2) Werk & Leven – Kelly & Anouck

Podcasts voor mompreneurs over ondernemen en mama zijn Werk Leven on Apple Podcasts

Deze podcast is gewoon erg leuk! Twee gekke mama’s die praten over clichés rond vrouw zijn, mama zijn en ondernemen. Straffe madammen die tips geven over een balans vinden tussen werk en leven (hence de titel). En dat allemaal op een speelse, leuke manier.

Ze staan verdiend op de tweede plaats. En hoewel je hier niet zó veel nieuwe dingen gaat leren over ondernemen, is het toch wel leuk om ernaar te luisteren. Vooral omwille van de humor en de herkenning die je voelt als mede-mompreneur.

Beluister de podcast hier!

3) Flow met Marlou – Marlou Volkerink

Podcast voor vrouwelijke ondernemers -  Flow met Marlou op Apple

Deze podcast van Marlou is ook leuk om naar te luisteren. Ik voel me altijd geïnspireerd aan het einde van een aflevering.

Dankzij deze podcast ben ik trouwens begonnen aan mijn tweede blog. Ik heb bijna twee jaar enkel gewerkt aan PinGetest. En op een bepaald moment voelde ik me zó geïnspireerd, en had ik een heleboel ideeën die ik wilde uitproberen. Zo is Ondernemende Moeders ontstaan 😉

Het is dus meer een inspirational /lifestyle podcast met de nadruk op ondernemen. En ik vind dat ik dat als ondernemer ook nodig heb af en toe. Zo even luisteren naar hoe andere vrouwelijke entrepreneurs werken en geïnspireerd geraken.

Beluister de podcast hier!

Lees ook: Van huismoeder naar ondernemer, mijn verhaal!

4) The Business of Being a Virtual Assistant – Tiffany Parson

Podcasts voor mompreneurs The Business Of Being A Virtual Assistant on Apple Podcasts

De focus in deze Amerikaanse podcast ligt, zoals de titel doet vermoeden, op Virtual Assistants. Het gaat dus vooral over de jobinhoud en het leven van een Virtual Assistant. Voor mij dus ideaal!

Maar dat wil niet zeggen dat dit geen goede podcast is voor vrouwelijke ondernemers in het algemeen. Er worden super veel praktische tips gegeven, en door Tiffany haar manier van praten geraak je ook zelf gemotiveerd over je business. In elke aflevering komt natuurlijk ook de algemene business mindset naar boven.

Beluister de podcast hier!

5) The Marketing Book Podcast – Douglas Burdett

Podcasts over ondernemen The Marketing Book Podcast on Apple Podcasts

Deze podcast is een must als je uitgedaagd wilt worden in je Marketing ideeën. Het is een Amerikaanse podcast (in het Engels dus) waarbij de presentator, Douglas Burdett, auteurs van Marketing boeken interviewt.

Dus je krijgt elke aflevering nieuwe inzichten uit de wereld van de Marketing! Soms ben je geneigd een boek te kopen, maar vaak is hetgeen ze vertellen al genoeg om te reflecteren op bepaalde dingen die je zelf doet in je onderneming.

Zelf heb ik tot nu toe enkel de afleveringen van 2019 beluisterd. Met de gedachte van: “Marketing verandert voortdurend”.

Beluister de podcast hier!

Lees ook: 10 tips voor de perfecte Elevator Pitch

6) Marketing School – Neil Patel & Eric Siu

Podcasts over Marketing School - Digital Marketing and Online Marketing Tips on Apple Podcasts

Dankzij Neil Patel weet ik héél veel over SEO & Marketing. Hij is een expert in SEO strategieën & marketing in hapklare stukken te hakken, en dit op een leuke manier over te brengen aan ondernemers.

Ik heb altijd met plezier gekeken naar zijn Youtube kanaal. En deze podcast is dan ook een super leuke aanvulling daarop.

Must try!

Beluister de podcast hier!

Lees ook: Zo maak je een killer contactpagina!

7) Mom Biz Solutions – Lara Galloway

Podcast voor mompreneurs Mom Biz Solutions with Lara Galloway, The Mom Biz Coach on Apple Podcasts

Deze Amerikaanse podcast voor ondernemende moeders mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst voor mompreneurs!

Ik heb The Mom Biz Solutions Show zelf nog maar net ontdekt. De afleveringen dateren van 2017, maar voor de inhoud van deze podcast is dat niet van belang.

Lara spreekt over de struggles en de successen die ondernemende moeders doorgaan. En deze podcast is vooral fijn om te horen hoe andere mompreneurs werken, en hoe ze zich daarbij voelen.

Beluister de podcast hier!

Veel plezier met het beluisteren van deze inspirerende podcasts over ondernemen!

Liefs,
Nora


Deze blog over podcasts voor mompreneurs ga ik geregeld aanvullen. Want ik heb nog een aantal veelbelovende podcasts over ondernemen op mijn lijst staan! Stay Tuned dus!

Ken jij nog een leuke podcast over ondernemen die hier niet tussen staat? Laat het me dan weten in de reacties onder dit artikel!


Top 7 podcasts over ondernemen - voor mompreneurs

Uitgelichte foto: Pixabay

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

2 Replies to “Top 7 podcasts voor mompreneurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.