Gemakkelijke & snelle maaltijden op tafel toveren: Mijn ervaring met HelloFresh

Gemakkelijke & snelle maaltijden op tafel toveren: Mijn ervaring met HelloFresh

In het leven van een ondernemende moeder is tijd kostbaar. Als je al meer artikels hebt gelezen op deze site, dan weet je dat het vaak gaat over die tijd zo productief mogelijk te besteden, zodat je ook nog tijd overhoudt voor jezelf. En dit is zo’n blogbericht waarmee je enorm veel tijd kan besparen!

Zelf ben ik diegene die altijd kookt thuis, puur omdat ik het eigenlijk wel graag doe, en omdat ik dan het voorrecht heb om te kiezen wat er op tafel komt (hihi). De husband is er gewoon ook geen krak in. Als jij ook diegene bent die het vaakst kookt, weet je dat het koken op zich niet altijd de issue is.

Het bedenken van wat je weer gaat koken, je wens om zo gezond en gevarieerd mogelijk te koken, zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt, etc. Daar kruipt het meeste tijd (en energie!) in.

Ik heb HelloFresh twee weken mogen testen, en dit is wat ik ervan vind!

Tijdsefficiëntie & Gemak

Het is eigenlijk crazy hoe gemakkelijk HelloFresh eigenlijk is. Hoe fantastisch is dat om een doos vol verse ingrediënten te ontvangen, vergezelfd met duidelijke en eenvoudig te volgen recepten? Geen tijdverlies meer in de supermarkt, geen urenlang nadenken over wat er op tafel moet komen te staan. Echt een gemak!

De recepten die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd hadden een bereidingstijd van ongeveer 20-35 minuten. Dit betekent dat ik gezonde, huisgemaakte maaltijden kon serveren zonder een groot deel van mijn kostbare tijd kwijt te zijn.

Variatie & Inspiratie

Naast tijdsefficiëntie ben ik vooral ook fan van de recepten. Ik hou van pasta’s, risotto’s, lekkere kleurrijke gerechten. Elke week heb je de keuze uit verschillende soorten recepten, zodat je nooit in een kookroutine terechtkomt. Het is verfrissend om gerechten te ontdekken die ik anders misschien nooit zou hebben geprobeerd. Oké, ik ben wel een Pinterest-recepten-zoeker (ik heb er zelfs een heel andere blog aan gewijd www.pingetest.be), maar toch is het anders wanneer je de exacte hoeveelheid ingrediënten krijgt die je nodig hebt voor het recept, en duidelijke stap voor stap instructies die je goed kan volgen.

Een ander belangrijk voordeel van HelloFresh is de kwaliteit van de ingrediënten. Alle producten zijn vers en van hoge kwaliteit, dat merk je.

Duurzaamheid & Milieubewustzijn

HelloFresh zet zich trouwens ook in voor duurzaamheid en milieubewustzijn. De ingrediënten worden op een verantwoorde manier verpakt en bezorgd. En doordat er exact afgeleverd wordt wat je nodig hebt voor je gerechten, is er ook geen voedselverspilling. Geen broccoli in de koelkast die smeekt om klaargemaakt te worden, of verschrompelde champignons die op je wachten.

Nog een voordeel is dat HelloFresh werkt met lokale leveranciers en boeren, waardoor de ecologische voetafdruk verder wordt verkleind.

Prijs & kwaliteit

Naargelang de grootte van je gezin en hoe vaak je per week met HelloFresh wil koken, bepaalt natuurlijk wat je er uiteindelijk voor betaalt. Ik vind het z’n geld echt meer dan waard, omdat het niet alleen gaat over de ingrediënten, maar ook over de nieuwe recepten die je ontdekt, de gevarieerde maaltijden, de bezorging van de ingrediënten, en het gebruiksgemak in het algemeen.

Natuurlijk ga je meer van je budget nodig hebben als je een week HelloFresh neemt en apart nog naar de supermarkt gaat voor alle andere benodigdheden voor die week, tegenover als je gewoon je weekinkopen doet. Het is dus even kijken wat je budget toelaat, en of je wilt betalen voor dat stukje gemak.

Je kan via deze link berekenen hoeveel het voor jouw gezin zou kosten.

Wat ik trouwens heel fijn vind, is dat je niet gebonden bent aan een abonnement. Je kan dus elke week bepalen of je een box geleverd krijgt of niet. Na 2 weken proberen, ga ik HelloFresh gebruiken voor die weken waarin ik geen inspiratie heb, of wanneer ik eens zin heb in nieuwe recepten.

Veggie, Vis of Vlees

Je kan bij de menu’s kiezen tussen Vlees, vis & Veggie, Veggie, Vis & Veggie, Flexitarisch, Lekker Snel en Caloriebewust. Dat is voor velen natuurlijk keuze genoeg, maar als vleesetende Moslim is het wel een gemis dat er geen Halal optie is.😬

Natuurlijk geen probleem als je maar enkele maaltijden per week HelloFresht (ja, ik heb er een werkwoord van gemaakt). Maar ik heb dus twee volle weken getest, en ik heb er dan toch wel wat vlees aan toegevoegd haha.

Dus … raad ik het aan?

Ik ben oprecht tevreden van HelloFresh, en ik raad het iedereen aan (als je budget het toelaat) om het eens te proberen. Toegegeven, je kinderen gaan niet altijd staan springen voor de overload aan groentjes die verwerkt zijn in de maaltijden. Maar zoals bij de meeste nieuwe gerechten die we uitproberen, is er aan tafel wel één kind die een vies gezicht trekt.

Een vriendin van mij HelloFresht al een tijdje enkel voor haar en haar partner, en maakt dan voor de kids iets anders. Zij doet dit omdat ze caloriebewust en gezond willen eten, maar de kinderen niet altijd meewerken daarbij. Ik raad dubbel koken absoluut af, dat doet een beetje af van het concept ‘snelle maaltijden’ (en hallo tijdverlies!!!), maar voor sommige gezinnen werkt het zo wel goed.

Probeer het zelf eens & krijg tot wel € 85 korting + cadeaus!*


Deze artikels vind je ongetwijfeld ook erg interessant!

Liefs,
Nora

Pin dit artikel voor later! 👇🏻

Gemakkelijke & snelle maaltijden op tafel toveren: Mijn ervaring met HelloFresh

Uitgelichte afbeelding: Pexels
Dit artikel kan affiliate links bevatten, wat wil zeggen dat je Ondernemende Moeders steunt door via de gebruikte links een aankoop te doen, want ik verdien er dus een centje aan. Iets aankopen via de links verandert helemaal niets aan de prijs die jij betaalt (tenzij in je voordeel, als ik een korting deel). Dit zijn trouwens altijd diensten & producten die ik zelf heb gekozen.


Pssssst …. Ontvang jij de wekelijkse update al van Ondernemende Moeders? Een mailtje dat je inspireert, uitdaagt en informeert over vanalles in het leven van een mompreneurNee? Meld je hier aan!

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.