Hoe schrijf je de ‘Over mij’ pagina van je website?

Hoe schrijf je de ‘Over mij’ pagina van je website

Als ondernemer is het belangrijk om een website te hebben, dat weet je ondertussen. Je zoekt de technische kant uit, provider en zo. Je contacteert een grafisch ontwerper om er iets moois van te maken. En dan zit je net voor de deadline achter je pc om de teksten te schrijven. Want schrijven, dat kan iedereen, toch? Je beschrijft je product of dienst, je bepaalt je prijs en hoe mensen contact met je kunnen opnemen. Dan blijft alleen nog die ‘Over mij’ pagina over. Je vraagt je af hoe je iets over jezelf kan zeggen zonder echt iets te delen. Want je klanten zijn vooral geïnteresseerd in je aanbod, toch?

Fout!

3 redenen waarom je een ‘Over mij’ pagina moet hebben

 1. Het geeft je aanbod een gezicht en een stem. Het geeft bezoekers een gevoel van vertrouwen. Jij wil toch ook graag de zekerheid dat je bij een ‘echt’ persoon koopt? Het is een kans om ook wat andere aspecten van jezelf te delen, waardoor je benaderbaar overkomt. Ondernemende moeder? Perfect om aan te tonen hoe jij om kan gaan met stress, deadlines, onverwachte gebeurtenissen, enz. 😉.
 2. Je springt eruit. Door je persoonlijkheid in te zetten en je passies en interesses te delen, laat je zien wat jou uniek maakt. Je maakt een blijvende indruk en je onderscheidt je op die manier van de concurrentie.
 3. Het is je kans om je expertstatus in de verf te zetten. Door je expertise en ervaring te tonen, bouw je aan een vertrouwensband.

Hoe begin je met het schrijven van een ‘Over mij’ pagina?

 1. Denk na over wat je doelgroep wil weten. Welke vragen hebben ze? Wat vinden ze belangrijk?
 2. Sta even stil bij jouw verhaal. En vertel dat verhaal. Beschrijf je professionele reis of persoonlijke ervaringen die van belang zijn voor je bezoekers. Laat ook je persoonlijkheid zien in je woorden.
 3. Focus je op de voordelen van samenwerken met of kopen van jou. Gebruik je ervaring en verhaal om je expertstatus te ondersteunen en te laten zien hoe je je bezoekers kan helpen. Laat je waarde zien.

Wat moet er zeker op een ‘Over mij’ pagina staan?

 1. Een aantrekkelijke introductie waarmee je de aandacht van je bezoekers trekt en hen nieuwsgierig maakt naar meer.
 2. Je ervaring en expertise om je expertstatus en geloofwaardigheid te ondersteunen.
 3. Je passie(s) en je waarden. Laat zien waarom je zo gepassioneerd bent over je aanbod.
 4. Succesverhalen en dat waar je trots op bent.
 5. Foto’s van jezelf. Hoewel artistiek mooie tekeningen van jezelf misschien leuk zijn (en zo veilig voelen), zijn ze niet voldoende voor je bezoekers. Zo blijft het mysterie hangen en zet het je bezoekers niet aan tot het kopen van je product of het plannen van een kennismakingsgesprek.
 6. Een duidelijke call-to-action: moedig je bezoekers aan om contact met je op te nemen, zich in te schrijven voor je nieuwsbrief, een kijkje te nemen in je webshop, enz.

Extra tips voor het schrijven van de ‘Over mij’ pagina van je website

 1. Ben je meer iemand van het gesproken woord? Gebruik dan de app zoals SpeechTexter en vertel tegen jezelf over jezelf. De app schrijft de tekst uit en dat kan een goed vertrekpunt zijn voor het verder uitwerken van de ‘Over mij’ pagina.
 2. Neem contact op met een copywriter. Zij zijn het gewoon om in jouw woorden je persoonlijkheid te laten sprankelen. Ik ken er wel eentje 😉.

Hoe schrijf je de ‘Over mij’ pagina van je website copywriter Hannie

Deze blog is geschreven door Hannie
Ze is copywriter en communicatie partner-in-crime bij Synopsis. Ze helpt gepassioneerde ondernemers en organisaties om hun communicatie helder, sterk en inclusief te maken. Meer weten over Hannie? Check haar website en socials! 👇🏼

Website: www.synopsis-communicatie.be

LinkedIn: Hannie Van den Bilcke

Instagram: @synopsis.communicatie
Pssssst …. Ontvang jij de maandelijkse update al van Ondernemende Moeders? Een mailtje dat je inspireert, uitdaagt en informeert over vanalles in het leven van een mompreneurNee? Meld je hier aan!


Deze artikels vind je ongetwijfeld ook erg interessant!

Liefs,
Nora

Pin dit artikel voor later! 👇🏻

Hoe schrijf je de ‘Over mij’ pagina van je website?

Uitgelichte afbeelding: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.