Zorgen voor jezelf als ondernemer

Zorgen voor jezelf als ondernemer self care

Zorgen voor jezelf …

Ondernemen is natuurlijk niet altijd een eitje. Het bouwen van je eigen bedrijf is een achtbaan met hoogte- en dieptepunten. Soms heb je het gevoel dat je dit helemaal girl-bossed, soms heb je écht geen idee wat je aan het doen bent. Het is onvermijdelijk!

In deze blog, deel ik hoe je hiermee om kunt gaan.

Kijk verder en zorg voor jezelf!

Als je gaat ondernemen ben je met van alles bezig: website, promotie, je product/dienst of netwerken. De focus in je bedrijf ligt op je klanten. Dat vraagt veel van je tijd en energie. Dat is logisch, want je klanten geven je je bestaansrecht en inkomen.

Maar kijk je weleens verder dan dat? Wanneer je in je eentje onderneemt, ligt alle druk op jezelf. Jij bedenkt, maakt en levert de diensten. Zonder jou geen business! Je bent minstens net zo belangrijk als je klanten, maar zorg je ook minstens net zo goed voor jezelf?

Wat doe jij voor jezelf?

Een belangrijke les die ik leerde als onderneemster is leren te kijken naar wat je doet om te zorgen voor jezelf.

Er zijn in ieder bedrijf periodes waarin het niet loopt zoals je het je had voorgesteld. Wanneer je in een dip zit met je bedrijf, is het heel makkelijk om jezelf helemaal weg te schuiven. Om nog meer te gaan werken, nog harder te zijn voor jezelf. Je put jezelf uit en dat doet jou én je bedrijf geen goed.

Deze moeilijke periodes zijn juist een uitstekende kans om te groeien, om iets te leren en om weer de weg naar boven te bewandelen. Maar dat kan alleen als je goed voor jezelf zorgt!

Hoe zorg jij voor je belangrijkste werknemer?

  1. Zorg je voor voldoende rustmomenten in je werkdag om op te laden?
  2. Maak je ruimte om je verlangens en dromen in beeld te brengen?
  3. Zorg je voor inspiratie momenten om weer enthousiast te worden over je bedrijf?
  4. Heb je een eerste hulp plan voor wat je nodig hebt als het toch allemaal even in de soep loopt?

Je bent minstens net zo belangrijk als je klanten, maar zorg je ook minstens net zo goed voor jezelf?

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je gaat ondernemen, maar het is minstens zo belangrijk! Stiekem weet je ook wel dat je klant of zelfs je kind het beste gedijd in goede omstandigheden. Voor jou geldt natuurlijk exact hetzelfde!

Dus doe je onderneming niet tekort en creëer een bedrijf waarin jij de beste #bossbabe kunt zijn die in je zit. Your only limit is you!

Wat doe jij om te zorgen voor jezelf?
Reageer onder deze blog, en inspireer andere ondernemende mama’s!

Liefs,
Eveline


Deze artikels vind je ongetwijfeld ook interessant:


Pssssst …. Ontvang jij de maandelijkse update al van Ondernemende Moeders? Een mailtje dat je inspireert, uitdaagt en informeert over vanalles in het leven van een mompreneurNee? Meld je hier aan!

Door op de knop te klikken, ga je akkoord dat ik je af en toe nieuwe updates & e-mails stuur. Maak je geen zorgen, ik ga je niet spammen, daar hou ik zelf ook niet van! Je kan je trouwens altijd uitschrijven via een link in de mails.


Zorgen voor jezelf als ondernemer tips en inspiratie van een joy coach

Uitgelichte foto: Unsplash – Cassidy Phillips

Investeren in jezelf_ Deze mompreneur vertelt haar persoonlijk verhaal over ondernemen - Ondernemende Moeders (1)

Deze blog is geschreven door Eveline:
“Hoi, ik ben Eveline, mama van twee mooie meiden en onderneemster. Om mijn leven nog leuker te maken, gooide ik eind 2019 het roer van mijn bedrijf als professional organizer om. Nu met Evie’s Joy Factory volg ik mijn eigen hart en inspireer ik vrouwen om ook hun leven leuker te maken. Ben jij toe aan meer joy? Zoek me dat op via de onderstaande links!”

Website: https://www.eviesjoyfactory.nl//
Facebook:
eviesjoyfactory
Instagram: @eviesjoyfactory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.