In de spotlight: Marlou van Leeuwen

Marlou van Leeuwen

Ik leerde Marlou een tijdje geleden kennen toen ik een oproep plaatste op Facebook, omdat ik de visie van Ondernemende Moeders meer publiek wilde gaan verkondigen. Mijn verhaal delen, en waarom ik dit online magazine zo’n verrijking vind. Marlou nodigde me naar aanleiding van die post uit als gast in haar podcastshow 🤗


Wie ben je?

Ik ben Marlou van Leeuwen, Holistisch Businesscoach en ik begeleid ondernemers van burn-out naar bezieling. Ik ben gecertificeerd in NLP & Reiki en momenteel bezig met een studie Kruidenleer, Aromatherapie & Natuurvoedingsdeskundige. Samen met mijn man heb ik een 2e bedrijf in tuinaanleg en ik neem 12 jaar ervaring als (Strategisch) Marketeer voor A-merken en start-ups mee. Daarnaast ben ik natuurlijk ook mama, anders was ik hier niet! 😉

Vertel eens over jouw bedrijf?

Ik geloof in bezield leven en ondernemen – en ja, dat is zeker met elkaar verweven. Mijn eerste bedrijf als coach is mijn bezieling, mijn levenswerk. Ik run het niet vanuit bepaalde regels “zo hoort het”, maar vanuit: Hoe wil ik leven en wat past daarbij? Dat is dan ook precies wat ik mijn coachees meegeef. Vorm eerst een helder beeld van hoe je wil leven, en creëer daar vervolgens je business omheen.

Ik verbind hierin graag spiritualiteit (welk geloof dat ook is) met wetenschap. Ik zie het niet als rivalen, maar als twee werelden die juist dichter bij elkaar mogen komen. We hebben -wetenschappelijk aangetoond- zowel rede als geloof nodig om ons staande te houden in deze onzekere wereld.

Mijn tweede bedrijf is de bezieling van mijn man, waarbij ik een rol heb als strateeg/websitemanager/marketeer. Lekker passend bij Human Design profiel Projector met gedefinieerde keel!

Hoe ziet je gezin eruit?

We zijn een gezin van 3: mijn man Maurice, mijn dochter Rosie (1,5 jaar) en ikzelf.

Wat deed je voor je ondernemer was?

Ik was Marketeer, van social media tot aan E-commerce.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Ik belandde bijna in een burn-out en toen ik daarmee aan de slag ging, is mijn persoonlijke ontwikkeling in een enorme stroomversnelling gekomen. Met alles wat ik over mezelf ontdekte, was het onvermijdelijk om te gaan ondernemen. Als hsp’er bleek ik langzaam af te sterven onder een systeemplafond en de hele dag omringd met collega’s. Ik voelde dat er zoveel meer voor mij mogelijk was. De eigen autoriteit, de vrijheid en de creatie vind ik prachtig in het ondernemerschap!

Hoe combineer jij mama zijn met je bedrijf?

Mijn man en ik werken doordeweeks allebei 4 dagen, hij wat langer en ik wat korter zodat ik Rosie ophaal en kan koken. Verder is het enorm verweven. Soms werk ik in de avond, soms wanneer ze even lekker speelt en een andere keer gaat ze gewoon mee, zoals afgelopen weekend toen ik een workshop Bezield Leven gaf op een buitenfestival.

Ik verdeel mijn tijd bewust, en probeer niet te willen voldoen aan allerlei verwachtingen. Zo sport ik een stuk minder dan jaren geleden en accepteer ik dat mijn sociale kring wat kleiner is dan voorheen. Ik maak daar geen punt van, ik heb nog steeds een heerlijk leven.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Oef, heb ik die wel?! Ik zal vandaag nemen. Ik heb vandaag thuis gewerkt, omdat Maurice zijn papadag had en ik een werkweekend achter de rug. Ik organiseerde mijn eigen event én was een dag later spreker op een ander. Dus ik besloot om thuis te werken om tussendoor met mijn dochter te spelen.

10.00 – Voorbereiden van groeigesprek
11.00 – Groeigesprek met potentiële nieuwe coachee
11.30 – Enquête maken & versturen aan de deelnemers van het event
12.00 – Lunchpauze & spelen
12.30 – Reels/tiktoks maken van eigen event, workshop en review
15:00 – Content posten
15:15 – Sinaasappels eten in de tuin en spelen met Rosie
16:15 – Podcast prikken, netwerkafspraakjes plannen, reageren op appjes coachees
17:00 – Eten (mijn man had gekookt deze keer)

Waar zie jij jezelf en je bedrijf over 5 jaar?

Ik zie mezelf een steeds meer vaardige spreker worden en mijn werk voor grote aantallen tegelijk doen. Wel heb ik nog voldoende tijd om te leren, lezen en zelf ervaren.

Welke tips zou je geven aan een (startende) mompreneur?

Laat perfectionisme & verwachtingen los, en beoefen actief zelfcompassie. Het is namelijk echt nodig dat jij keuzes durft te maken waar anderen het misschien niet mee eens zijn, dat je bepaalde sociale contacten loslaat en dat je kunt omgaan met tijdelijk wat minder inkomsten. Als jij blijft leven naar de maatstaven van anderen of de maatschappij, wordt het erg lastig om vol te houden voor jouw lange termijn visie.

Is er nog iets wat je kwijt wilt aan andere ondernemende moeders?

Jullie doen het geweldig! Besef je wat voor een prachtige levenshouding je doorgeeft aan je kinderen, en wat dit betekent voor hun leven en alle generaties daarna.

Waar kunnen we je vinden/volgen?

Je kunt in 5 minuutjes checken hoe het ervoor staat met jouw bezieling via mijn website www.marlouvanleeuwen.nl. Ook vind je daar mijn beste boekentips, mijn podcast en de contactoptie voor een gratis groeigesprek. Op instagram vind je me via @businesscoachmarlou. Ik hoop je daar te ontmoeten!


Dank je wel voor het interview Marlou!

Liefs,
Nora

Deze interviews vind je ongetwijfeld ook wel interessant!

Author: Nora

Ik ben Nora, mompreneur, blogger en oprichter van het online magazine "Ondernemende Moeders". Het is fantastisch om op dit platform te schrijven over ondernemen, en alles wat daarbij komt kijken! En om jou als mompreneur te kunnen begeleiden in het ondernemerschap. Ik ben Virtual Assistant en het zit in mijn bloed om jou als ondernemende mama te helpen. Niet enkel met je administratie, SEO Copywriting, Social Media, ... maar ook met je ondernemersmindset en als sparring partner! Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? BOEK HIER JE GRATIS VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.